menu Home
Gemeente Nieuws

Ridderkerk staat stil bij twee jaar oorlog Oekraïne

Paul | 24 februari 2024

De Oekraïense gemeenschap in Ridderkerk stond 24 februari stil bij twee jaar oorlog. Het was deze zaterdag precies twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel.

Een groep van zo’n 100 mensen had zich zaterdag verzameld op het Koningsplein. Het Ridderkerk Oekraïens Kamerkoor zong een aantal Oekraïense liederen. Daarna sprak burgemeester Marco Oosterwijk de menigte toe: “Ik zou hier veel liever niet zijn geweest. Dan zou de oorlog in uw moederland voorbij zijn. Het mag nog niet zo zijn. Daarom staan we stil bij twee jaar oorlog. Van grote afstand lijkt het wel alsof u het dagelijkse leven heeft opgepakt, er iets normaals ontstaat. Toch is uw hart en uw hoofd in Oekraïne. We blijven daarom samen hopen en bidden op een vrij Oekraïne.”

Na de toespraak van de burgemeester was er een toespraak van Oleksandra Kutsan, werd er een gedicht voorgedragen door Katya Pravosud en zong het Kamerkoor nog drie liederen. Daarna trok de menigte richting het centrum voor een herdenkingswandeling door het dorp. De middag werd afgesloten in het gemeentehuis met koffie en thee.

Foto’s: Jos Wesdijk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.