Rijsoord redt het niet in HI Ambacht

Paul | 18 februari 2024

door Emo van Dijk

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Streefkerk werden er door trainer Johan Versluis een tweetal wijzigingen doorgevoerd in de basiself. Anass Rachidy was geschorst, zijn vervanger was Floris Plomp en Timo Versteeg stond weer naast zijn broer Kevin Versteeg en dat ging ten koste van Sander Oudijn.

Eenrichtingsverkeer

De eerste helft kwam moeizaam op gang. Rijsoord trok zich terug op eigen helft en liet het initiatief over aan IFC. Zij creëerden dan wel een duidelijk hoger percentage aan balbezit en voetbalden aardig tot de ‘zestien’ van Rijsoord maar tot echte kansen leidde dat zeker niet. De beste kans in de eerste helft was misschien zelfs wel voor Rijsoord. Uit een corner schampte Timo Versteeg de bal met zijn hoofd  in plaats van de bal vol te raken. Nu ging die bal maar net naast het doel. Toch zou IFC nog voor rust aan een 1-0 voorsprong komen. Ver in de blessuretijd was het een kopbal van van Mohamed  el Bannasri  die keeper Jesse Verveer te machtig was.

Wedstrijd in evenwicht

Het zal gedonderd hebben in kleedkamer bij Rijsoord. Blijkbaar wakker geschud kwamen ze nu wel scherp en agressief uit de kleedkamer. Een prima aanval, direct na het fluitsignaal, over links met een voorzet van Francesco Messina waar de attent meegelopen Floris Plomp alleen maar met zijn hoofd tegenaan hoefde te lopen en het was alweer 1-1. Alles was weer mogelijk. Rijsoord was in de tweede helft zeker gelijkwaardig aan IFC. Een knappe individuele actie van Lulu Statia, hij passeerde 4 man maar zag zijn schot ternauwernood  geblokt worden. Aan de andere kant moest Jesse Verveer handelend optreden op een vlammend afstandsschot van IFC. Kortom er was meer evenwicht en beide ploegen wilden de overwinning naar zich toetrekken. Dan is het voor Rijsoord extra zuur dat niet goed uitverdedigen in de 75e minuut tot de 2-1 leidde. Tom van Oorschot onderschepte de bal, kreeg de bal terug van Mohammed el Bannasri en wist in de korte hoek de 2-1 te scoren. In de hectische slotfase probeerde Rijsoord het nog wel, afstandsschot van Danny Haasdijk net langs de verkeerde kant van de kruising, in een scrimmage in de zestien maaide Enrique Edomaruse over de bal heen en belandde een corner van Lulu Statia op de binnenkant van de paal. Maar na ruim 90 minuten werd de 2-1 toch de uitslag die op het wedstrijdformulier terecht kwam.

Volgende week mag Rijsoord weer tegen een tegenstander uit de top 3 aantreden. Dan komt Spartaan 20 naar Rijsoord. Zij wisten deze zaterdag met maar liefst 6-0 te winnen bij de Zwerver Kinderdijk. De ‘kraaien’ mogen hun borst dus wel natmaken om de noodzakelijke punten op het ‘kraaiennest’ te houden.