menu Home
AlgemeenGemeente Nieuws

RET schaalt dienstregeling opnieuw af

Paul | 8 februari 2024

De RET moet de bussendienstregeling opnieuw afschalen. Het personeelstekort bij het OV-bedrijf blijft onverminderd hoog waardoor het genoodzaakt is om vanaf maandag 12 februari te snijden in het aantal ritten.

De gemeente Ridderkerk betreurt deze beslissing.De dienstregeling van de bussen gaat terug naar de situatie van najaar 2023 toen er ook al een afgeschaalde regeling van toepassing was. Voor Ridderkerk betekent dit de komende tijd het volgende:

Lijn 142 Zuidplein – Slikkerveer: rijdt niet meer op zaterdag

Lijn 143 Zuidplein – Ridderkerk: lijn komt te vervallen

Lijn 146 Zuidplein – Ridderkerk: Op werkdagen wordt er in zowel de ochtend- als de middagspits ieder kwartier gereden. Op de zaterdag wordt er tweemaal per uur gereden in plaats van drie keer per uur.

Wethouder Peter Meij (vervoer): “We betreuren het ontzettend dat de RET deze maatregel moet nemen. De beschikbaarheid van het OV in Ridderkerk komt hiermee opnieuw onder druk te staan. Tegelijk kijkt de RET tegen een enorme uitdaging aan: personeelstekort. We blijven als Ridderkerk, vanuit de MRDH, in gesprek met het OV-bedrijf om te zoeken naar oplossingen.”

De afgelopen periode is er vaak sprake geweest van onverwachte rituitvallen in het busvervoer. Dit brengt veel onzekerheid met zich mee, zeker voor reizigers. De RET hoopt met het afschalen van het aantal busritten een meer betrouwbare dienstregeling te kunnen bieden en de werkdruk op het personeel te verlagen. Op dit moment kan RET nog niet inschatten wanneer aan deze afschalingsperiode een einde zal komen.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.