Slikkerveer na winst op CKC koploper

Paul | 4 februari 2024

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 3 februari 2024 speelde Slikkerveer haar eerste wedstrijd van de tweede periode tegen naast concurrent CKC uit het Rotterdamse Kralingseveer. Op het Reijerpark begonnen beide ploegen op een gedeelde tweede plaats op de ranglijst.

In de openingsfase van de wedstrijd hielden beide teams elkaar redelijk in evenwicht, al kreeg Slikkerveer meteen een aantal flinke kansen. Zo werd een vrije trap van Mike van Dongen in de zesde minuut in een drukke zestien verlengd in een scrimmage, maar stond een verdediger op de doellijn goed opgesteld om de bal op tijd weg te werken. In de 20ste minuut werd Ronald Capelle in de zestien goed aangespeeld. Na een kap en een draai schoot hij hard in de korte hoek, maar doelman Heijser pakte de bal in tweede instantie. Bij de derde kans voor Slikkerveer was het wel raak. Romain van Bruggen zette voor op Ronald Capelle, maar de bal bereikte hem niet, doordat zowel keeper Heijser als speler Bleichrodt liepen elkaar in de weg, waarbij laatstgenoemde de bal op het hoofd kreeg en deze langzaam in het eigen doel zag verdwijnen: 1-0. Een minuut later dacht Bas Mulder al de voorsprong te kunnen verdubbelen, maar zijn schot van net over de middenlijn ging wel over doelman Heijser heen, maar helaas net naast. Drie minuten later kreeg ook CKC haar eerste kans van de wedstrijd, maar Van Oosten schoot ver over. In de 33ste minuut zette Ronald Capelle goed door op de linkerflank, maar was zijn voorzet op Robert Kosten net te scherp om de bal in het doel te kunnen tikken. Twee minuten later kopte Boy van Reede een corner van Robert Kosten bij de tweede paal net naast. De laatste kans voor rust was weer voor CKC. Obert schoot van dichtbij in de rechterhoek, maar Ricardo Kieboom tikte de bal keurig naast, waardoor het 1-0 bleef bij de rust.

In de tweede helft begon Slikkerveer weer meteen met aanvallen. Robert Kosten werd goed diep gestuurd, maar schoot tegen de uitkomende Heijser op. In de 50ste minuut stoomde Ronald Capelle weer langs de linkerflank naar de achterlijn. Zijn voorzet op Bas Mulder was op maat en die bedacht zich niet en schoot de bal hard in de touwen: 2-0. Twee minuten later dacht Ronald Capelle een penalty mee te krijgen, maar scheidsrechter Van der Geest, die er kort op stond en het dus van dichtbij kon zien, zag wel dat er contact was, maar vond het onvoldoende om een penalty te geven. Daarna probeerde CKC de aansluitingstreffer te gaan forceren. De eerste kansen werden nog goed verijdeld door Ricardo Kieboom. In de 72ste minuut was hij echter ook kansloos op een inzet van Jeese Loozen, die helemaal vrij was gelaten bij de tweede paal door de verdediging van Slikkerveer: 2-1. Daarna werd het laatste deel van de wedstrijd weer spannend. Zes minuten voor tijd bracht Sem Seifi de eindstand op het scorebord. Met een bekeken schot in de korte hoek tekende hij voor de 3-1. In blessuretijd raakte CKC nog een keer de bovenkant voor de lat, maar in de stand kwam geen verandering meer. Door de 3-1 winst klimt Slikkerveer op de ranglijst naar de eerste plaats, want koploper Binnenmaas kwam dit weekend niet in actie en heeft dus een punt minder met een wedstrijd minder.

Aankomende zaterdag 10 februari 2024 speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij Strijen een belangrijk duel. Het is de laatste wedstrijd in de eerste periodestand. Alleen bij verlies van Binnenmaas bij Lekkerkerk en winst van Slikkerveer bij Strijen pakt de ploeg van trainer Gijs Zwaan de eerste periodetitel. In theorie zou een gelijkspel van Binnenmaas ook voldoende zijn, maar dan moet Slikkerveer wel met negen of meer doelpunten verschil winnen.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Romain van Bruggen, Denno Stoffels (63 – Sem Meulstee), John van Vugt, Boy van Reede, Mike van Dongen, Ryan van Dongen (65 – Jesse Ringlever), Bas Mulder (76 – Aaron Plaizier), Ronald Capelle, Robert Kosten en Jochem Kouwenhoven (76 – Sem Seifi).

Foto’s: Roelie ’t Jong