Rijsoord verspeelt twee punten

Paul | 4 februari 2024

door Wim de Rooij

Rijsoord heeft zaterdagmiddag twee punten tegen hekkensluiter Streefkerk verspeeld. De Kraaien waren met name in het begin van de wedstrijd niet opgewassen tegen het opportunistische voetbal van de thuisploeg, die met lange halen hun aanvallers snel in positie wilde brengen. En dat leverde voor Streefkerk succes op, want binnen iets meer dan een kwartier had Streefkerk al tweemaal gescoord. Gaandeweg de wedstrijd kwam Rijsoord wat meer in het spel, maar een aanspraak op een overwinning kon Rijsoord nooit maken. Daarvoor was het spel, met name in de beginfase, te voorzichtig, te traag en werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt.

Rijsoord speelde vorige week een goede wedstrijd tegen De Alblas en gaf de drie punten niet weg. Een overwinning op de hekkensluiter moest toch tot de mogelijkheden behoren en zou Rijsoord in een rustiger vaarwater brengen. Streefkerk had tot nu toe viermaal gelijk gespeeld en dus waren de kansen op een overwinning zeker aanwezig. Maar Rijsoord had buiten de ‘waard’ gerekend. Tijdens de thuiswedstrijd tegen De Alblas was onder andere Bart Toom, assistent-trainer bij Streefkerk en ook oud-speler van Rijsoord, op het sportpark aan de Vlasstraat aanwezig en had de nodige aantekeningen gemaakt. Het zal nooit duidelijk worden in hoeverre die hebben geholpen. De wedstrijd stond onder leiding van de helemaal uit Terneuzen komende scheidsrechter Patrick de Meijer.

De eerste tien minuten waren duidelijk een fase van elkaar aftasten en Rijsoord begon erg voorzichtig. Na dertien minuten wisten de Kraaien waaraan zij toe waren, want toen al moest doelman Jesse Verveer de bal uit het doel vissen. Zoals deze wedstrijd wel meer gebeurde werd vanuit de verdediging een lange bal naar voren gespeeld en die kwam al dan niet bewust bij aanvaller Olaf Wols terecht. Verdediger Sander Oudijn kon hem niet bijhouden en de uitkomende Jesse Verveer werd met een lob in de verre hoek verrast; 1-0. Wie zou denken dat Rijsoord daarna beter bij de les zou zijn heeft het mis, want nog eens vier minuten later lag al het tweede doelpunt in het doel van Verveer. Nu was het een bal, die van links in het strafschopgebied werd ingebracht en Joey van der Vlist had de hoek maar voor het uitzoeken: 2-0. Rijsoord was in de eerste periode van de wedstrijd niet bij de les en liet een slechte start zien. Gelukkig heeft Rijsoord dan nog altijd Lulu Statia in de gelederen en die maakte nog eens vier minuten later de aansluitingstreffer. Hij speelde zichzelf in de hoek van het strafschopgebied prima vrij en verschalkte doelman Noah Wols met een strak schot; 2-1. Nog een minuut later weer een snelle aanval van Statia over links en nu een strak schot voor het doel langs. Kennelijk ging hij voor eigen succes, waar het afleggen naar één van de andere aanvallers meer voor de hand lag. In de zevenendertigste minuut kwam Rijsoord bijna op gelijke hoogte, maar het schot van Chakib Lechheb kwam, nadat het tweemaal door een verdediger was aangeraakt, tegen de paal. Rijsoord bleef in die fase van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker en Lulu was er weer dichtbij, maar doelman Wols tikte in een reflex de bal over het doel. De minimale voorsprong voor de thuisploeg zou ook de ruststand worden.

In de rust had trainer Johan Versluis ingegrepen en Sander Oudijn, die het moeilijk had in deze wedstrijd, vervangen door Timo Versteeg. Francesco Messina moest ruimte maken voor Floris Plomp. In deze samenstelling ging Rijsoord op jacht naar de gelijkmaker en wellicht meer. Na twee minuten kwam de thuisploeg met een vrije schop in een riante positie, maar het schot werd door Jesse Verveer prima tot hoekschop verwerkt. Daarna zette Rijsoord Streefkerk meer en meer onder druk. Een kleine tien minuten na de rust was er een vrije schop vanwege een overtreding op Lulu Statia, op wie deze zaterdagmiddag veel meer overtredingen werden gepleegd en waartegen scheidsrechter De Meijer onvoldoende optrad. Lulu Statia ontfermde zichzelf over de vrije schop en zag die op de paal belanden. Het zat Rijsoord ook in die fase niet mee. Echter met nog een kleine twintig minuten spelen kwam Rijsoord toch langszij. Het was Floris Plomp, die op het doel schoot. Het was niet eens zo’n hard schot, maar dat werd verkeerd beoordeeld door doelman Wols, die zag dat de bal tergend langzaam het doel in rolde; 2-2. De laatste twintig minuten waren voor beide ploegen hectisch. De thuisploeg vertraagde daar waar mogelijk, maar de scheidsrechter telde alle vertragingen uiteindelijk wel bij de zuivere speeltijd bij. Het werd door de spanning ook onvriendelijker, zelfs de bank van Rijsoord kreeg nog een uitbrander van de scheidsrechter, en bij één van de botsingen tussen de teams kreeg de onderuit gehaalde Anass Rachidy ver in de blessuretijd vanwege zijn reactie een tweede gele en dus een kaart. Jammer voor Rijsoord dat het niet goed aan de wedstrijd begon en de thuisploeg het gevoel gaf dat er meer te halen was. En ook jammer dat Rijsoord zich daarmee niet in een wat veiliger vaarwater heeft gespeeld.

Komende zaterdag is er geen programma en de week daar en dus op 17 februari speelt Rijsoord de uitwedstrijd tegen IFC, de ploeg van de oud-trainer van Rijsoord Ron Timmers. Deze wedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht begint om 15.00 uur. De spelers en de technische staf worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Jesse Verveer – Damian Muller – Kevin Versteeg – Vince van Nes – Chakib Lechheb – Francesco Messina (46. Floris Plomp) – Luvienno ‘Lulu’ Statia – Danny Haasdijk – Sander Oudijn (46. Timo Versteeg) – Casper Gerritse (69. Enriqué Edomaruse) – Anass Rachidy.