menu Home
Sport

Bolnes wint ruim in Kamerik

Paul | 4 februari 2024

door Izak Lavooij

Bolnes mocht het in de eerste wedstrijd na de winterstop opnemen tegen VV Kamerik. Met vier schamele puntjes uit de eerste elf wedstrijden heeft de ploeg het zwaar in de vijfde klasse. Bolnes daarentegen rijgt de punten aaneen en voert de ranglijst aan met 23 punten uit de eerste tien gespeelde potjes.

Trainer Mark van Zanten heeft deze middag de beschikking over een nagenoeg fitte spelersgroep. Hij benadrukt voor de wedstrijd dat hij van zijn spelers verwacht dat ze snel afstand nemen van de thuisploeg, zodat hij ‘ook eens rustig op de bank kan gaan zitten’.

Om half 3 geeft scheidsrechter Middelham het startsignaal van de wedstrijd en is het de thuisploeg wat direct laat zien wat de intenties zijn van deze middag: de bal zo snel en zo hard mogelijk naar voren knallen. Ze worden hierbij aangemoedigd door de luidruchtige plaatselijke supportersvereniging onder de naam: ‘de Beun-side’. Bolnes probeert het op een andere manier en bouwt rustig op om zo voor het vijandelijke doel te verschijnen. Het lukt de bezoekers dan ook om in de beginfase een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Kamerik-doelman van Dijk te verschijnen. Na ongeveer een kwartier spelen zet Izak Lavooij Remco Buist alleen voor doelman van Dijk. De middenvelder omspeelt de keeper en schiet de bal in het lege doel. De bezoekers blijven na dit openingsdoelpunt druk uitoefenen op de defensie van Kamerik en niet lang na het openingsdoelpunt valt ook het tweede doelpunt van de middag. Via een schitterende aanval over meerdere schijven is het uiteindelijk Edilsony Dias Gomes die spits Daley Hilkemeijer voor het doel ziet staan. De spits twijfelt geen moment en schiet de 0-2 op het scorebord. Ook de 0-3 laat hierna niet lang op zich wachten. Wederom is Dias Gomes de aangever en Hilkemeijer de man die afrondt. Met deze stand zoeken beide teams de kleedkamer op.

In de rust wisselt trainer van Zanten, de van een blessure herstelde, Noury Mulder voor Jordey van Dam. Ook in de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld. Het duurt dan ook niet lang of Bolnes weet de 0-4 op het scorebord te zetten. Jordey van Dam wordt de diepte in gestuurd en passeert doelman Van Dijk met een lob. Het spel van Bolnes is in deze tweede helft een stuk slordiger dan in de eerste bedrijf, waardoor er ook minder kansen worden gecreëerd. Toch weet Daley Hilkemeijer ook de 0-5 te scoren door uit de draai knap raak te schieten. In de absolute slotfase weet Kamerik de eer te redden als gelegenheidsspits Lesley van Dalum doelman Maasbach weet te passeren.

En zo weet Bolnes de eerste wedstrijd na de winterstop eenvoudig winnend af te sluiten en blijft het aan kop gaan in de vijfde klasse B. Volgende week wacht er wederom een verre uitwedstrijd als de blauw-witten afreizen naar het dorp Noorden, om daar aan te treden tegen vv Sportief.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.