Slikkerveer met 0-2 onderuit bij SVS

Paul | 12 december 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 9 december speelde Slikkerveer een lastige uitwedstrijd op sportpark De Schenkel in Capelle aan den IJssel tegen SVS, dat de laatste wedstrijden in een goede vorm steekt. Trainer Gijs Zwaan kon dit keer geen beroep doen op Ricardo Kieboom, die afgelopen week vader was geworden en de geblesseerden Robert Kosten en Steven de la Rambelje. Ook niet fit genoeg om te kunnen starten waren Jochem Kouwenhoven en Mitchell Drogt.

In de openingsfase van de wedstrijd had Slikkerveer wellicht ook mede door het slechte weer en de tegenwind moeite om de bal uit de achterhoede bij de aanvallers te krijgen. Een eerste grote kans was voor SVS, dat via De Lely op de paal schoot. Aanvallend werden Bas Mulder en Mike van Dongen goed de zestien in gestuurd, maar lukte het niet om op doel te schieten. Aan de andere kant was het in de 20e minuut wel raak. Een voorzet vanaf de rechterflank werd door een Slikkerveer-verdediger doorgekopt precies op het hoofd van Jessie Oostrum, die zich niet bedacht en binnen kopte: 1-0. In de 27ste minuut voorkwam John van Vugt half een schot op doel en had hij geluk dat de inzet van Van der Graaf tegen de lat kwam. Weer een paar minuten later acht SVS een tweede treffer te hebben gemaakt uit een corner in de korte hoek, maar Patrick Werkhoven voorkwam met kunst en vliegwerk dat de bal over de doellijn ging. De laatste kans voor rust was er weer eentje voor Slikkerveer. Een diepe pass van Ryan van Dongen op Ronald Capelle werd slim teruggelegd op de vrijstaande Bas Mulder. Helaas ging zijn schot net naast. Daardoor bleef het 1-0 bij de rust, wat op zich verdiend was voor SVS.

Na de thee was ook de eerste kans weer voor SVS, maar Oostrum schoot van dichtbij ruim over. In de 52ste minuut had Ronald Capelle de gelijkmaker op zijn schoen. Oog in oog met doelman Nieuwerf bracht de doelman redding met de voeten. In de 63ste minuut was het Patrick Werkhoven weer die goed redde op een schot van dichtbij. Weer zes minuten later werd Jochem Kouwenhoven goed in stelling gebracht, maar zijn schot werd weer tegengehouden door Nieuwerf. In de 71ste minuut viel Slikkerveer weer goed aan over de linkerflank. Sem Seifi bracht de bal goed bij Jochem Kouwenhoven, die teruglegde op Bas Mulder. Mulder haalde hard uit, maar Nieuwerf redde weer met zijn voeten. Een paar minuten laar schoot Bas Mulder weer op doel. Nieuwerf moest zich strekken naar de hoek, maar deed dat op tijd en tikte de bal naast. In de 82ste minuut kreeg SVS nog een grote kans, maar de bal werd ver over geschoten van dichtbij. Het spel golfde zeker in de slotfase op en neer met kansen voor beide teams. Slikkerveer joeg op de gelijkmaker, maar in de tweede minuut van de blessuretijd viel de bal aan de andere kant. Jessie Oostrum schoot van buiten de zestien in de verre hoek binnen: 2-0. Daarna kreeg Slikkerveer via Jochem Kouwenhoven nog een laatste kans, maar de bal wilde er vandaag niet in. Nieuwerf bracht ook hier redding, waardoor Slikkerveer met 2-0 verloor bij SVS.

Aanstaande zaterdag 16 december speel Slikkerveer het restant uit van het duel tegen SV Charlois, dat eerder deze competitie was gestaakt. De resterende speeltijd is 28 minuten. Het restant wordt hervat bij de stand 2–1.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede (88 – Sem Seifi), Romain van Bruggen, John van Vugt (46 – Sem Meulstee), Thomas van Prooijen (56 – Jochem Kouwenhoven), Ryan van Dongen, Jesse Ringlever, Mike van Dongen (52 – Aaron Plaizier), Bas Mulder, Denno Stoffels en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong