Doelpuntrijk duel handballers Saturnus’72

Paul | 12 december 2023

door Hans Muntz

Er vielen maar liefst 76 doelpunten in de handbalwedstrijd tussen WPK/Westlandia en Saturnus’72. Met een verdiende 36-40 overwinning nam de ploeg uit Ridderkerk de punten mee naar huis.

Saturnus begon, zoals de laatste vier wedstrijden, sterk aan deze ontmoeting. Een goed georganiseerde dekking en snel in de omschakeling. Er kon al gauw een gaatje geslagen worden (7-11). Maar zoals de laatste weken ook wel gebruikelijk was kwam er een dipje in het spel van Saturnus. De thuisploeg uit Naaldwijk kwam beter in de wedstrijd. Saturnus vergat weer de rust te nemen in de aanval. Te snel willen afronden waardoor het spel slordiger werd. Westlandia kwam zelfs terug tot 14-14. Stefan Soeteman nam het voortouw om de rust weer terug te brengen. De routinier nam zijn ploeg aan de hand en zorgde ervoor dat de aanvallen weer beter georganiseerd werden. Ook werd er minder balverlies geleden waardoor Saturnus (17-22) weer een voorsprong kon nemen. Na de pauze toverde Westlandia een andere speler op de rechterhoek. Deze linkshandige slaagde erin om de Saturnus verdediging regelmatig het nakijken te geven. Maar aan de andere kant waren ook Justin Vlasblom en Vincent Du Buisson zeer doeltreffend. En dit al mondde uit in een doelpunten festijn met een verdiende 36-40 overwinning voor Saturnus. Bij Saturnus ontbraken Rutger van Luijk, Marco van Laar en Maurice van Dijken.

Zaterdagavond komt Heerle op bezoek. Deze ploeg heeft, net als Saturnus, 12 punten uit 10 wedstrijden. Samen met Helius en Westlandia vullen zij de plaatsen 3 t/m 6 in. Dit is de laatste wedstrijd van dit kalender jaar. De wedstrijd met Heerle wordt gespeeld in de eigen Reyerparkhal en begint om 20.30 uur.

Foto’s: Vishal Hartmans