Eclatante eerste uitzege voor RVVH

Paul | 10 december 2023

door Theo Leenheer

Op een drijfnat sportpark ‘Bentwoud’ behaalde RVVH een eclatante eerste uitoverwinning in deze vierde divisie B. Thuisclub DSO werd met maar liefst 1-8, rust 0-1, verpulverd. Guytano dos Santos was met vier goals de topscorer van de middag.

Helaas weer slecht weer dus tijdens een middagje voetbal waar het ook doelpunten regende. Het deerde met name de Ridderkerkers niets die van begin af aan de technisch vaardigere en gevaarlijkere ploeg waren en ook bleven. Mede debutant DSO kwam er totaal niet aan te pas en moest toezien hoe RVVH voor de rust al diverse kansen bij elkaar voetbalde, maar met name Jeremy Moreno wist niet te scoren. Er werd pas in de laatste minuut voor de rust gescoord. Een lekker lopende aanval bracht de bal rechts in de zestien waar Everton Pires Tavares vervolgens de mee opgekomen Romano Niamut bereikte die de 0-1 ruststand op het bord zette.

Na de rust kwam RVVH weer goed uit de kleedkamer al duurde het weer even voor er gescoord werd, maar toen ging het wel los ook. Dos Santos mocht aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien die hij in de benedenhoek deed ploffen voor de 0-2. Drie minuten later een werkelijk fantastische goal van de ingevallen Gino Stolk die buiten de zestien schuin rechts voor de goal uithaalde waarna de bal in de linkerkruising vloog, 0-3. Halverwege deel twee dacht Dos Santos aan het zelfde. Zijn afstandsschot van zo’n 20 meter verdween als een streep in dezelfde bovenhoek, 0-4. Tien minuten later vervolgens geklungel achterin bij RVVH wat leidde tot de tegentreffer van de ingevallen Tim Ceder, 1-4. In de laatste tien minuten ging RVVH helemaal los. Dos Santos profiteerde van een opbouwende fout bij DSO, 1-5. Vervolgens pakte ook Stolk zijn tweede goal mee door van de zestienmeterlijn invaller keeper Joeri Molenaar te verschalken met een hard schot, 1-6. De pret was nog niet op. Dos Santos had er zin in en verhoogde de productie naar 1-7 door de bal onder de keeper door binnen te schieten. In de slotminuten raakte eerst de ingevallen Shamir de Jesus de lat alvorens net in de blessuretijd Suently Alberto aan het einde stond van een soepele aanval via de rechterkant, 1-8. Daarna blies scheidsrechter Y. Kuipers al vrij snel voor het einde en maakte daarmee een einde aan de lijdensweg van DSO. RVVH genoot en glom van vreugde met deze grote overwinning behaald in slechte weersomstandigheden, waar RVVH goed mee om wist te gaan. De zege zal vertrouwen geven richting de toekomst.

DSO-RVVH 1-8 (0-1)