Bolnes wint van ASW

Paul | 10 december 2023

door Izak Lavooij

Na twee gelijke spelen, was er Bolnes deze middag veel aan gelegen om de drie punten op de Bolnesser Berg te houden. De tegenstander van vandaag Altijd Strijdbaar Waddinxveen (ASW) behaalde tot vandaag 13 punten uit 9 wedstrijden, wat hen een deed positioneren op plek vijf. De van een stevige griep herstelde trainer Mark van Zanten had wat te kiezen vandaag, waardoor hij de beschikking had over maar liefst vier wisselspelers.

Om half drie floot de 19-jarige scheidsrechter Enne Vermeulen voor het begin van de wedstrijd, waarna ASW al snel voor het doel van Maasbach verscheen. ASW-aanvaller Luca Troiano vond de doelman echter op zijn pad, die de thuisploeg zo behoede voor een vroege achterstand. Bolnes had het in de eerste 20 minuten van de wedstrijd sowieso erg lastig. Wellicht waren het de barre weeromstandigheden, want het lukte de thuisploeg maar niet om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Na ongeveer een half uur gespeeld te hebben, kreeg Bolnes wel de uitgelezen kans op de voorsprong toen de bal ongelukkig op een hand van een ASW-verdediger terecht kwam. Scheidsrechter Vermeulen was onverbiddelijk en weest naar de stip. Daley Hilkemeijer ging achter de bal staan en liet doelman Viotty kansloos. Na deze treffer gooide Bolnes de schroom van zich af en creëerde het kans op kans. Zo’n tien minuten na het openingsdoelpunt maakte Hilkemeijer ook de tweede van de middag door een prima voorzet van Tom Dijksman tot doelpunt te promoveren. Met een 2-0 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de thee ging Bolnes op zoek naar het derde doelpunt. Het was echter ASW wat de aansluitingstreffer wist te maken, toen Adil Bouchekourte doelman Maasbach verschalkte met een harde kopbal. Deze treffer bracht de hoop op een beter resultaat terug bij de bezoekers en het lukte hen dan ook vaker om op de helft van Bolnes te verschijnen. Devin Maasbach had een aantal cruciale reddingen in huis waarmee hij zijn ploeg op de been hield. In de 70ste minuut kreeg Hilkemeijer een vrije trap te nemen op de rand van de 16. De spits schoot het leer in de verre hoek en maakte zo zijn en Bolnes derde doelpunt van de middag. In de laatste twintig minuten kregen beide ploegen nog mogelijkheden op een doelpunt, maar het was wachten op de blessuretijd toen ‘de knuffelmarokaan van de groep’ Nourdin (beter bekend als Nourdip) Ait Lahcen de vierde treffer voor zijn rekening nam.

En zo boekte Bolnes een belangrijke overwinning in strijd om de bovenste plekken. Rene Wilting zocht een opmerkelijke reden achter het succes van vanmiddag: ‘we hebben afgelopen donderdag een heerlijke Griekse maaltijd genuttigd op de club. Ik ben zelf voor een ouderwetse Stifado schotel gegaan en voelde mij vandaag een Griekse God in het veld! Ik wil dan ook restaurant Plateia (gelegen op Koningsplein 11 te Ridderkerk) bedanken voor dit krachtvoer.

Volgende week speelt Bolnes de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar als Moerkapelle op bezoek komt op de Bolnesser Berg.