Rijsoord komt weer tekort

Paul | 3 december 2023

door Wim de Rooij

En weer kwam Rijsoord tekort in een wedstrijd, waar voorafgaand best wel wat te halen was. Rijsoord en VVGZ stonden immers dicht bij elkaar en bij winst zou Rijsoord over VVGZ gaan en zich nestelen in de suptop. Met de mooie winst, vorige week in Rotterdam, nog in het verse geheugen waren de verwachtingen hoog gespannen. Jammer dat het team deze verwachtingen zaterdag nooit heeft kunnen waarmaken, want na tweemaal drie kwartier stond er een weer een ruime nederlaag op het scorebord.

In tegenstelling tot vorige week begonnen Michael Harding en Floris Plomp in de basis, terwijl Casper Gerritse en Danny Haasdijk op de bank plaats namen. Natuurlijk gingen de supporters er eens goed voor zitten en al in de derde minuut had Rijsoord een eerste mogelijkheid de score te openen, maar Floris Plomp zag de bal via zijn hoofd naast gaan. Het was eigenlijk het enige wapenfeit van de Kraaien in die periode, want het waren de Vogels uit Zwijndrecht die het initiatief naar zich toe trokken. Rijsoord zakte steeds verder terug en er werd moeizaam uitverdedigd. Het betere spel was dan ook voor VVGZ dat na twintig minuten een schot van Ioldi Soares de Brito door doelman Michael de Leeuw over het doel getikt zag worden. Rijsoord wilde wel, maar het leek alsof de echte wil om te winnen ontbrak. Vorige week na een stand van 4-1 voor Alexandria ’66 was die wil er wel en werd elke vierkante meter om de bal gevochten. Maar nu was die wil ogenschijnlijk niet aanwezig. En dan kun je erop wachten dat de tegenstander scoort en dat gebeurde dan ook na ruim een half uur. Serkan Tariseven kon van rechts ongehinderd voorzetten en de van links inkomende Jaap Swank liet doelman De Leeuw kansloos; 0-1. Vijf minuten later alweer een kans voor de bezoekers, maar Pim Swank zag zijn vlammende schot weer door De Leeuw gekeerd worden. Kort voor rust kon Danny Haasdijk zijn opwachting al maken, omdat Chakib Lechheb geblesseerd het veld verliet.

Na een klein kwartier in de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Rijsoord was in de aanval en ook de verdedigers waren mee opgekomen, toen de bal knullig verspeeld werd en VVGZ kon counteren. Ondanks de terugsprintende verdedigers rondde Remco Wuister de uitval netjes af; 2-0. Hierna was het eigenlijk gebeurd met Rijsoord dat de nadrukkelijke wil om te winnen niet op kon brengen of in ieder geval niet aan de toeschouwers liet zien. Het was VVGZ dat lekker de wedstrijd kon uitvoetballen en zich helemaal prima voelde toen doelman Michael de Leeuw hopeloos in de fout ging bij een afstandsschot van alweer Ioldi Soares de Brito. Het zelfvertrouwen van Rijsoord zakte met de minuut steeds verder weg en het team was niet in staat om het hun tegenstander nog enigszins moeilijk te maken. Of het moet het schot geweest zijn van Floris Plomp dat via de lat over ging. VVGZ maakte de pijn voor Rijsoord nog wat erger door in de voorlaatste minuut de stand op 0-4 te brengen door een schot van dichtbij van Denzel dos Santos. Al met al een kansloze nederlaag met alweer vier tegendoelpunten en een grote tegenvaller voor het publiek, dat na vorige week meer had verwacht.

Volgende week om 15.00 uur begint de uitwedstrijd tegen koploper Oranje Wit in Dordrecht. De Dordtenaren waren dit seizoen in de competitie al eerder de tegenstander en die wedstrijd in Rijsoord werd kansloos verloren. De technische staf en de selectie zal komende week moeten aangrijpen om het team klaar te stomen voor een enigszins positief resultaat. In ieder geval wordt iedereen veel succes toegewenst en ook de supporters, die toch weer de moeite nemen om naar Dordrecht te gaan en de wedstrijd te bezoeken.

Opstelling: Michael de Leeuw – Damian Muller – Timo Versteeg – Kevin Versteeg – Chakib Lechheb – Lulu Statia – Enriqué Edomaruse – Joël Shahzad – Michael Harding – Anass Rachidy – Floris Plomp.

Foto’s: Leen Kruithof