menu Home
Sport

Slikkerveer ziet Charlois van het veld lopen

Paul | 20 november 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 18 november 2023 speelde Slikkerveer haar laatste reguliere thuiswedstrijd al weer van dit jaar. Tegenstander was het laaggeplaatste Charlois uit Rotterdam, dat juist afgelopen week de eerste punten sprokkelde dit seizoen.

Er werd afgetrapt onder zeer herfstachtige omstandigheden, want de hele wedstrijd stroom het van de regen en was de verlichting al volop nodig. De eerste kans in de wedstrijd was voor Slikkerveer. Ronald Capelle was de op de linkerflank naar de achterlijn doorgestoomd en legde goed terug op Mike van Dongen, maar zijn schot ging naast. Vijf minuten later dacht Slikkerveer al op voorsprong te komen, toen Mitchell Drogt de bal bij de eerste paal binnentikte, maar volgens de assistent-scheidsrechter stond aangever Ronald Capelle blijkbaar buitenspel. Scheidsrechter Pieterman nam het vlagsignaal over, waardoor de treffer niet doorging. Een paar minuten later werd Bas Mulder goed vrijgezet in het centrum van de aanval. Oog in oog met de Rotterdamse doelman schoot hij in het zijnet. In de negentiende minuut was het de eerste kans voor Charlois uit een corner, maar toen deze aanval was afgeslagen brak Sem Meulstee snel uit over de rechterflank. Zijn schot op doel ging echter net voorlangs. In de 24ste minuut viel uit het niets de eerste treffer van de wedstrijd. Alessio Bidoli kreeg de bal aangespeeld, trok naar binnen en schoot hard in de linkerbovenhoek: 0-1. Ricardo Kieboom dook nog wel naar de goede hoek, maar kon de treffer niet voorkomen. Daarna probeerde Slikkerveer weer opnieuw de aanval te zoeken. Een snel genomen vrije trap door Bas Mulder zette Ronald Capelle goed vrij in de zestien. Met een schot in de korte hoek probeerde hij de doelman te verrassen, maar die kon de bal nog net tegenhouden. Daarna probeerde Slikkerveer wel druk te zetten op het doel van Charlois, maar uitgespeelde kansen leverde het in de eerste helft niet meer op.

In de tweede helft was de eerste kans weer voor Slikkerveer. Ronald Capelle schoot van dichtbij net naast. In de 48ste minuut was Charlois dat balverlies van Ryan van Dongen in de eigen zestien leek af te straffen, maar het schot ging voorlangs. In de 53ste minuut legde Bas Mulder nog maar weer eens aan voor schot vanaf de rand van de zestien, maar met enige moeite pakte de goalie de bal. Vier minuten later werd de ban wel gebroken door Slikkerveer. Ronald Capelle kreeg de bal aangespeeld in de voorhoede, draaide naar binnen en schoot verwoestend hard in de linker bovenhoek: 1-1. Vijf minuten later veroverde Thomas van Prooijen de bal net op de helft van Charlois. Hij zag de doelman ver voor zijn doel staand en waagde het erop. Een geweldige bal, die precies in de verre hoek in de binnenkant van het doel neerplofte waardoor Slikkerveer op 2-1 was gekomen. Charlois was het echter niet eens met deze geweldige treffer en weigerde daarna verder te spelen. Door het weglopen van Charlois restte er voor scheidsrechter Pieterman niets anders dan de wedstrijd te staken in de 62ste minuut. Het publiek kon zodoende wat eerder dan verwacht de warme kantine opzoeken.

Komende zaterdag 25 november 2023 speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij Lekkerkerk. Opstelling: Ricardo Kieboom, Mike van Dongen, Boy van Reede, Romain van Bruggen, John van Vugt, Thomas van Prooijen, Ryan van Dongen, Bas Mulder, Sem Meulstee, Mitchell Drogt en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Ronald Capelle omspeelt zijn tegenstander
Sem Meulstee gaat het duel aan

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.