menu Home
Sport

Rijsoord; de angst regeert

Paul | 19 november 2023

door Wim de Rooij

Je zag de angst in de tweede helft bij Rijsoord erin sluipen. De angst om vooral niet te verliezen en de 1-0 voorsprong vast te houden. Aan de andere kant CVV Zwervers, een team dat er alles aan deed om een beter resultaat te boeken en er uiteindelijk een verdiend gelijkspel eruit te halen. Rijsoord heeft zich zaterdagmiddag zeker niet beloond en had met de rust al een grotere afstand met de bezoekers moeten inbouwen. Echter de opgelegde kansen werden onvoldoende benut en ook scheidsrechter De Wild wenste in de laatste minuut voor de rust niet mee te werken door Rijsoord een verdiende strafschop toe te kennen.

Voorafgaande aan de wedstrijd was het duidelijk dat Rijsoord nog steeds te kampen heeft met een groot aantal blessures. Goed was het om te zien dat Damian Muller na een langdurige afwezigheid weer op de bank had plaatsgenomen en de verwachting is dat Kevin Versteeg ook binnenkort zijn rentree weer maakt. Echter deze wedstrijd moest trainer Johan Versluis weer allerlei noodoplossingen zoeken om een goed team in het veld te sturen. De linksachter positie, die door aanvaller Joël Shahzad werd ingenomen, was daarvan één van de bewijzen. Ook was de opdracht voor Rijsoord voor deze zaterdagmiddag duidelijk. Met een overwinning tegen het lager geklasseerde CVV Zwervers zouden de Kraaien zich in de bovenste helft van de ranglijst kunnen nestelen. In het team van de tegenstander Everlon Zimmerman, die eerder voor Rijsoord uitgekomen was. Hij werd overigens in de rust gewisseld. De wedstrijd stond deze zaterdagmiddag onder leiding van scheidsrechter Sjaak de Wild.

Het was trouwens weer zo’n troosteloze zaterdagmiddag, zoals we die wel meer in november hebben. De veldverlichting werd al aan het begin van de wedstrijd ontstoken en de regen viel gestaag naar beneden. Dat dit invloed had op het aantal bezoekers zal duidelijk zijn, want er waren er duidelijk minder dan normaliter het geval is. De wedstrijd begon voorzichtig met een Rijsoord, dat meer aan de bal was. Na vijfentwintig minuten was er voor Casper Gerritse een drietal goede mogelijkheden om de score te openen, waarbij zeker de derde mogelijkheid tot een doelpunt verzilverd had moeten worden. De bal ging echter net naast de verkeerde kant van de paal. In die periode moest verdediger Ruben Augstinho geblesseerd vervangen worden door Damian Muller, die daarmee na een lange blessure zijn rentree vierde. De verdediger zou het goed doen en er kwam gelijk meer diepgang in het spel van de thuisploeg. Zo gaf de verdediger in de drieëntwintigste minuut een prima voorzet, maar daarbij liep een tweetal aanvallers van Rijsoord elkaar in de weg, waarmee deze kans verkeken was. Na een half uur spelen moest geconstateerd worden dat Rijsoord de gevaarlijkste ploeg was en dat CVV Zwervers geen enkele kans had gecreëerd. Jammer was het dat enkele minuten later assistent-scheidsrechter Igor Bilyk onterecht voor buitenspel vlagde en daarmee Rijsoord een goede kans ontnam. Echter vijf minuten voor de rust kwam er dan toch de verdiende beloning voor Rijsoord, toen Lulu Statia uit een vrije schop de bal mocht voorzetten. Niemand raakte de bal goed, alleen rolde die via Roelof Breukhoven toch het doel in; 1-0. Rijsoord had twee minuten in blessuretijd de voorsprong kunnen verdubbelen toen Casper Gerritse onreglementair in het strafschopgebied werd gestuit. In plaats van een terechte strafschop toe te kennen floot scheidsrechter De Wild gewoon voor de rust. Een verkeerde beslissing van de leidsman van deze zaterdagmiddag, die daarmee waarschijnlijk onbedoeld zijn stempel op de wedstrijd drukte. Bij een verzilvering van de strafschop zou de wedstrijd er waarschijnlijk heel anders uitgezien hebben.

Angst

In de tweede helft een heel andere wedstrijd. De weinige toeschouwers van deze zaterdagmiddag zagen de angst in de thuisploeg binnensluipen. Rijsoord begon heel slordig en bood de bezoekers alle kansen om aan te vallen en zelfvertrouwen te tanken. Rijsoord riep daarmee het onheil over zich af, alhoewel de Kraaien nog lang stand hielden. Na een kwartier moest worden vastgesteld dat CVV Zwervers de bovenliggende partij was zonder echt gevaarlijk te zijn of het moet de opgelegde kans voor Melivai Krolis zijn, die een prima kans aan de voor hem verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Rijsoord liet duidelijk zien bang te zijn om niet te verliezen en daarmee kwam er meer en meer onzekerheid en onzuiverheid in het spel. Trainer Johan Versluis probeerde met enkele wissels het tij nog te keren, maar de supporters van Rijsoord bleven met de billen tegen elkaar zitten. Een kwartier voor het einde zorgde scheidsrechter De Wild met enkele discutabele beslissingen ook niet voor duidelijkheid, maar Rijsoord moet het vooral bij zichzelf zoeken. Zes minuten voor het officiële einde van de wedstrijd had Anass Rachidy een grote kans om de wedstrijd veilig te stellen, echter zijn inzet werd, nadat doelman Devin van Opstal al was gepasseerd, nog voor de lijn weggehaald door Mike Groeneveld. Op slag van het einde van de wedstrijd kon Michael de Leeuw nog een doelpunt van de bezoekers voorkomen, maar vier minuten in blessuretijd moest hij toch capituleren op een inzet van Lukás Ungerman; 1-1. Hierna waren er nog kansen voor beide ploegen om de overwinning naar zich toe te trekken, maar na het laatste fluitsignaal bleek de verdeling van de punten de enige juiste uitslag.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Alexandria ’66 op het programma. De Rotterdammers verloren zaterdag ruim van Pelikaan en zijn met een gelijk aantal punten als Rijsoord op de 9e en 10de plaats terug te vinden. De opdracht voor Rijsoord is duidelijk en dat is winnen om niet langer naar onderen te moeten kijken. Maar dat zal ook de opdracht voor Alexandria ’66 zijn. Trainer Johan Versluis en zijn technische staf worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Michael de Leeuw – Timo Versteeg – Chakib Lechheb – Lulu Statia – Enriqué Edomaruse (72. Michael Harding) – Danny Haasdijk – Joël Shahzad (85. Youri Haasdijk) – Stefan Havelaar – Casper Gerritse (72. Sander Oudijn) – Ruben Augustinho (19. Damian Muller) – Anass Rachidy.

Foto’s: Leen Kruithof

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.