Slikkerveer na slechte tweede helft onderuit tegen Fc IJsselmonde

Paul | 13 november 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 11 november 2023 speelde Slikkerveer een heuse topper bij Fc IJsselmonde. Beide teams hadden evenveel punten, maar de thuisploeg nog een wedstrijd meer te gaan. De wind stond flink dwars over het veld, maar daar hadden beide ploegen evenveel last van.

Meteen al in de openingsfase startte Slikkerveer uitstekend. Ronald Capelle snelde in de tweede minuut langs zijn tegenstander op de linkerflank en speelde goed in op de mee opgekomen Jochem Kouwenhoven, die de bal meteen in de verre hoek binnen schoot: 0-1. Slikkerveer bleef daarna de aanval zoeken en creëerde meer kansen. In de dertiende minuut kreeg Sem Meulstee zijn tweede kans. Bij de eerste kwam hij net iets te kort voor de uitkomende doelman Goedhoop. De tweede keer schoot hij hard in de korte hoek, maar kon Goedhoop de bal net naast tikken. In de 22e kreeg ook de thuisploeg een eerste kans, maar het schot van Zuidam ging ruim voorlangs. Drie minuten later bediende Romain van Bruggen met een prima pass Ronald Capelle, die de bal keurig teruglegde op Ryan van Dongen. Helaas ging het schot ruim over. Slikkerveer had in deze periode flink overwicht in de wedstrijd en trok veelvuldig ten aanval, maar het lukte niet om de voorsprong verder uit te bouwen. Twee minuten voor de rust zag de scheidsrechter in een buitenling van een speler van Fc IJsselmonde een strafschop. Hij was echter de enige, want ook de thuisploeg vond het er geen één. Toch mocht Quincy Oosterom zich achter dit buitenkansje zetten en werd het 1-1. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft lag het initiatief meer bij de thuisploeg. De eerste twee kansen waren ook voor Fc IJsselmonde, maar ging de bal over en naast. In de 59ste minuut werd Sem Meulstee in stelling gebracht, maar zijn schot in de korte hoek ging net over. Drie minuten later slalomde Ronald Capelle langs twee tegenstanders de zestien in, maar werd gestuit door een tegenstander die bukte. Voor de scheidsrechter geen aanleiding om de bal op de stip te leggen. In de 68ste minuut kreeg Wessel Kool van Fc IJsselmonde op het middenveld de bal. Zonder dat iemand hem aanval kon hij door het centrum opstomen naar laatste man Romain van Bruggen, die hem ook nog kon tegenhouden. Alleen voor Ricardo Kieboom kon Kool een hoek uitzoeken en de 2-1 op het scorebord zetten. In de 78ste minuut kopte Boy van Reede een corner naast. In de 85ste minuut haakte Boy van Reede zijn tegenstander voldoende voor een nieuwe penalty. Quincy Oosterom benutte ook dit buitenkansje: 3-1. In het slotoffensief van Slikkerveer kreeg het nog wel enkele kansen. Zo was John van Vugt dichtbij een treffer, maar zijn schot ging naast. Hierdoor bleef het 3-1 en mistte Slikkerveer de ultieme kans om alleen op kop te komen. Nu mag het aanstaande zaterdag 18 november om 14.30 uur weer in de achtervolging. Dan speelt het thuis tegen SV Charlois.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, Romain van Bruggen, John van Vugt, Mike van Dongen, Ryan van Dongen, Jesse Ringlever, Robert Kosten, Sem Meulstee, Jochem Kouwenhoven (75 – Sem Seifi) en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Jochem Kouwenhoven schiet de 1-0 binnen