Brabanders niet opgewassen tegen handballers

Paul | 12 november 2023

door Hans Muntz

Zaterdagavond haalde de handballers van Saturnus’72 opnieuw twee punten binnen. Op de elfde van de elfde waren de Brabanders van Groene Ster niet opgewassen tegen het geweld van de thuisploeg. Er werd met 34-25 gewonnen.

Nils Erkelens zette binnen twee minuten met twee fraaie treffers de toon. Het werd een snelle attractieve wedstrijd waarbij de ploegen elkaar gedurende het eerste deel in evenwicht hielden (6-4 en even daarna weer 8-9). Het was een stevige, maar ook sportieve wedstrijd die de scheidsrechters van Asperen en Duvé flink wat werk opleverde. Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot drie tijdstraffen voor de thuisploeg en twee keer twee gele kaarten verdeeld over beide ploegen. Twee van die tijdstraffen vielen tegen het einde van de eerste helft (14-11). Hierdoor stond Saturnus gedurende enkele minuten met twee man minder op het veld. De schade bleef beperkt tot één treffer. Daarna kon het verschil net voor rust toch weer op 4 treffers worden gezet (16-12). Direct na de pauze ging het weer even mis bij een tijdstraf en kon het 16-14 worden. In het vervolg van de tweede helft trok Saturnus het initiatief naar zicht toe. Met onder andere enkele fraaie treffers van Jordie Loo, is begin dit seizoen overgekomen van het Amsterdamse US, kreeg men de ploeg uit Zevenbergen onder controle. Het eindresultaat was de derde winst op rij. Met een 34-25 nederlaag konden de Brabanders weer op huis om verder te gaan met het carnaval.

Door deze winst komt de ploeg de middenmoot binnen met zes punten uit zes wedstrijden. Zaterdag staat er een topper op het programma. Om 19.30 uur komt het nog ongeslagen Roda’71 op bezoek. Een mooi meetmoment om te kijken waar de ploeg thuishoort. In het linker of rechterrijtje.

Foto’s: Eric Tamboer