Bolnes wint van WDS

Paul | 12 november 2023

door Izak Lavooi

Na vier weken geen wedstrijd gespeeld te hebben, mochten de mannen van sv Bolnes eindelijk weer de wei in. Op de ‘Bolnesser Berg’ kregen de Ridderkerkers ditmaal, het als vierde geplaatste, WDS uit Driebruggen op bezoek. Vanwege personele problemen gooide Bolnes trainer Mark van Zanten zijn charmes in de strijd om oudgedienden Jordey van Dam en Remco Buist te strikken voor deze belangrijke wedstrijd. De twee heren vielen voor zijn vlijende woorden, waardoor Bolnes vandaag werd voorzien van een extra kwaliteitsimpuls.

Scheidsrechter Buijs floot rond half drie voor het beginsignaal, waarna de thuisploeg direct op zoek ging naar een vroeg openingsdoelpunt. Het veldoverwicht van de thuisploeg werd in de eerste fase van de wedstrijd nog niet uitgedrukt in doelpunten, omdat kopkansen voor Izak Lavooij en Daley Hilkemeijer niet werden benut. Het was wachten tot de 40ste minuut toen WDS verdediger Stalvord de bal op zijn eigen arm kopte en scheidsrechter Buijs niets anders kon doen dan het geven van een strafschop. Michael Navajas-Sanchez ging achter de bal staan, klaarde het klusje en bracht de stand zo op 1-0. Niet lang hierna moest spits Daley Hilkemeijer zich laten wisselen en mocht Nourdip Ait Lahcen zijn opwachting maken. De invaller was direct belangrijk toen hij zijn persoonlijke duel won en Boyd Rijnenberg de kans bood om op doelman Tim van den Heuvel af te gaan. De technicus punterde de bal met een uiterste krachtinspanning achter de goalie en zorgde er zo voor dat de thuisploeg een voorsprong van 2 nam. Kwam doelman Devin Maasbach in deze eerste helft dan helemaal niet in het stuk voor? Alleen met de voeten! Het 15-jarige keeperstalent anticipeerde een aantal keer uitstekend op een diepe bal van WDS, waardoor de uitploeg geen moment gevaarlijk kon worden.

Na de rust wilde de thuisploeg de wedstrijd in het slot gooien, door op zoek te gaan naar het derde doelpunt. Daar kreeg het ook genoeg mogelijkheden voor, maar het was wachten tot de 65ste minuut toen Ayrton Frans door de verdediging van WDS slalomde en de bal in het lege doel schoof. Hierna werd het veldspel een stuk rommeliger, waardoor WDS zowaar een aantal keer op de helft van Bolnes te vinden was. Tot grote kansen leidde dit echter niet, alhoewel de uitploeg wel op 3-1 dacht te komen, maar de uiterste betrouwbare vlaggenist Carl Meijer ‘alias Maurizio Sarri’ stak hier een stokje voor, waardoor de overwinning eigenlijk geen enkel moment meer in gevaar kwam.

Na 90 minuutjes vond de prima leidende scheidsrechter het allemaal wel welletjes en floot hij voor het eindsignaal. Uitblinker Rodney van Dam werd na de wedstrijd om een eerste reactie gevraagd: ‘Dit is één van de mooiste dagen uit mijn leven! Dat ik op mijn 35ste voor het eerst een officiële wedstrijd mag samen spelen met mijn broer, waanzinnig! Ik wil dan ook alle geblesseerde spelers bedanken, dat zij er niet bij waren vandaag.’

Volgende week reist Bolnes af naar Moordrecht om daar aan te treden tegen de plaatselijke VV.