Slikkerveer weer mede op kop na winst op Overmaas

Paul | 6 november 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 4 november 2023 werd voorafgaande aan het duel tussen Slikkerveer en Overmaas een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Slikkerveer-vrijwilliger Cor van Dam. Cor was juist afgelopen voorjaar nog gehuldigd vanwege zijn 25-jarige verdienste voor de club als terreinchef.

In de openingsfase van de wedstrijd tussen Slikkerveer en Overmaas zorgde dat het aftasten van beide teams aan elkaar ervoor dat de eerste kans voor Slikkerveer pas in de 15e minuut kwam. Jesse Ringlever stuurde Ronald Capelle goed de diepte in, maar de uitkomende doelman Duran was een fractie sneller bij de bal. Een echt goede kans was er na een half uur spelen voor Jesse Ringlever. Van net buiten de zestien schoot hij hard in de linker benedenhoek, maar Duran kon er met zijn vingertoppen nog net een corner van maken. Weer een paar minuten later was Boy van Reede op de rechterflank mee naar voren gegaan en zette goed voor op spits Sem Seifi, maar zijn kopbal ging over het doel. Al met al was de eerste helft er eentje met weinig kansen voor beide teams. Overmaas probeerde het af en toe met een afstandsschot, maar Ricardo Kieboom behoefde niet in actie te komen. Het slechte weer was er wellicht ook debet aan, ook de verlichting brandde zelfs het hele duel.

Na de thee hielden beide teams elkaar ook lange tijd in evenwicht. Overmaas mocht dan wel het initiatief willen nemen, echt gevaarlijk werd het niet. Na een uur spelen moest Ricardo Kieboom voor het eerst echt in actie komen op een afstandsschot, maar dat deed hij bekwaam. De net ingevallen Robert Kosten schoot drie minuten later vanaf de rand van de zestien maar net naast. In de 69ste minuut werd Bas Mulder goed richting achterlijn gestuurd. Zijn voorzet richting Robert Kosten werd echter op tijd gepakt door keeper Duran. Een paar minuten later moest Ricardo Kieboom weer in actie komen met een goede redding. In deze periode golfde het spel flink op en neer, maar waren de kansjes spaarzaam weggelegd. De ploeg die als eerste zou scoren maakte grote kans op de overwinning. Tien minuten voor tijd mocht Slikkerveer vanaf de rechterkant een hoekschop nemen. Ronald Capelle nam de bal kort op Jesse Ringlever die voorzette op John van Vugt, maar zijn kopbal ging naast. Twee minuten later werd Ronald Capelle diep gestuurd door Bas Mulder. De uitkomende keeper Duran was te laat. Ronald Capelle schoof de bal beheerst langs Duran in de touwen en Slikkerveer kan juichen: 1-0. Vlak daarna had Ronald Capelle in een soortgelijke situatie tot tweemaal toe de score kunnen verdubbelen, maar een eerste inzet was niet zuiver en de tweede ging net voorlangs. Hierdoor bleef het 1-0, maar was het wel een mooie overwinning op een directie concurrent in de top van de derde klasse C.

Aanstaande zaterdag 11 november 2023 speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij medekoploper Fc IJsselmonde.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Mike van Dongen, Boy van Reede, Romain van Bruggen, John van Vugt, Jesse Ringlever, Ryan van Dongen, Bas Mulder, Jochem Kouwenhoven (84 – Thomas van Prooijen), Sem Seifi (60 – Robert Kosten) en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong

1 minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd
Ronald Capelle heeft zojuist de winnende 1-0 binnen geschoten