menu Home
cultuur

Cinema Senior – Donderdag 16 november in Landvast

Paul | 6 november 2023

Dit jaar bestaat Landvast alweer 15 jaar en om die reden organiseert Landvast diverse activiteiten voor jong en oud. Op donderdag 16 november rollen we de rode loper uit voor de première van de Nederlandse film Rocco & Sjuul. De ochtend én middag dopen we tevens om naar Cinema Senior.

Met Cinema Senior bieden we een vol programma aan, naast de film. Er is gelegenheid tot elkaar te ontmoeten, te genieten van een heerlijke lunch en een kijkje te nemen bij één van de stands van de bruisende seniorenverenigingen die in Landvast actief zijn. Tijdens de lunch zal een accordeonist de beste nummers uit de goede oude tijd ten gehore brengen.

Sinds de start van Landvast is de missie Landvast verbindt! Dit proberen we o.a. door het gastvrij huisvesten van zoveel mogelijk Alblasserdamse en regionale verenigingen. Landvast verbindt letterlijk de haven aan het centrum van Alblasserdam en vervult als ontmoetings- en activiteitenplek een mooie rol, het verbinden van de Alblasserdamse samenleving.

Op deze dag willen we bovenstaande graag samenbrengen. Enerzijds kunnen we een greep laten zien welke verenigingen er in Landvast actief zijn, anderzijds is het ook een ontmoetingsplek. Een film bekijken is altijd gezellig met zijn tweeën,  maar is ook een prima uitje om alleen te bezoeken. Door de aanwezigheid van andere gasten bent u zodoende niet alleen en wellicht komt u nog bekende tegen.

De film
Eenzaamheid en mantelzorg is in deze tijd aan de orde van de dag. In de film wordt dit op een hele mooie manier verteld en getoond.In ‘Rocco & Sjuul’ gaat het leven van mantelzorgster en oma Sjuul zijn gangetje totdat ze haar jeugdliefde weer ontmoet, de avontuurlijke en flamboyante Rocco met wie ze vroeger heeft gedanst. Hun opbloeiende verliefdheid zorgt voor onenigheid in hun families. Durven Rocco en Sjuul tot ontevredenheid van hun omgeving toch voor elkaar te kiezen? Is het ooit te laat om opnieuw te beginnen?

Maar mocht u nu geen liefhebber zijn van Nederlandse film, dan hebben we met ‘The Miracle Club’ en ‘The Killers of the Flower Moon’ twee hele mooie alternatieve keuzes.

SSAA
Later deze maand houdt helaas de Senioren Activiteiten Alblasserdam (SSAA) op met bestaan. Het team van Landvast is aan het bekijken voor een nieuwe invulling hiervoor, om deze steeds groter wordende groep, toch op regelmatige basis een activiteit te bieden. Deze Cinema Senior is een eerste aanzet hiervoor.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.