menu Home
Sport

RVVH verslaat ongeslagen koploper ASWH

Paul | 5 november 2023

door Theo Leenheer

Op een kletsnat en regenachtig sportpark “Ridderkerk” heeft RVVH voor een daverende verrassing gezorgd. De periodekampioen en nog ongeslagen koploper ASWH werd na een 0-0 ruststand verdiend met 2-1 verslagen.

Het was heel jammer van het slechte weer, wat de nodige toeschouwers had thuis gelaten, maar de wedstrijd was er niet minder om. Het begin was gelijk leuk en het waren de Ridderkerkers die de Ambachters gelijk in hun greep namen. Dat leverde een levendige beginfase op met ook kansen voor de thuisclub. Al in de tweede minuut kopte Guytano dos Santos bij de tweede paal bijna raak, keeper Jeffrey Verkerk kon net redden. De links in de ruimte weggestuurde Mohamed el Yakoubi stuitte ook op Verkerk en Papito Merencia zag na een goede combinatie door het centrum zijn inzet maar net naast verdwijnen. ASWH was tussendoor ook gevaarlijk geweest middels een listig afstandsschot van Joshua Adney wat door keeper Delano Kortstam maar net uit de kruising getikt kon worden. Een goed begin van RVVH dus dat daarmee voetballend aantoonde niet onder te willen doen voor de ongenaakbaar lijkende koploper. Na die levendige openingsfase vervlakte de wedstrijd enigszins maar bleef in de stromende regen wel het aankijken waard. Noemenswaardige wapenfeiten waren er niet direct of het moet het stuiterende afstandsschot recht in de handen van Verkerk zijn van Merencia. Met 0-0 werd derhalve de kleedkamers opgezocht.

Direct na rust verraste een verre vrije trap van Daan Blij bijna keeper Verkerk, maar kon het voor ASWH nog net op tijd worden  gered. Een minuut later pakte RVVH brutaal de leiding. Via de rechterkant was het El Yakoubi die een voorzet gaf waar niet adequaat op werd verdedigd waarna de bal door Gino Stolk in het doel kon worden geschoven, 1-0. Korte tijd daarna bediende Stolk via de rechterkant Dos Santos die maar net over schoot. ASWH moest wat gaan terugdoen, maar de Ridderkerkse defensie stond goed en gaf weinig weg. Adney probeerde het met een hard schot van afstand wat naast verdween. Beide coaches ging aan het wisselen en de nog maar net ingevallen Everton Pires Tavares kwam een teenlengte te kort om de score op te hogen. Merencia zag zijn poging vervolgens eindigen in de handen van Verkerk. Aan de andere kant profiteerde Lovette Ansong Ofori bijna van een fout in de opbouw bij RVVH maar hij schoot naast. Een kwartier voor tijd ging het fout in de RVVH zestien. Dos Santos vloerde binnen de beruchte lijnen zijn tegenstander en scheidsrechter de Waard wees naar de stip. Vervolgens een onverkwikkelijk moment vanaf achter de afrastering waar “supporters” enkele onvertogen en racistische woorden richten tegen RVVH keeper Kortstam, die aangaf zo niet verder te gaan. Nadat de wedstrijd een vijftal minuten werd onderbroken en nadat de onverlaten waren verwijderd, kon weer verder worden gevoetbald. Gelukkig ook met Kortstam, die door deze maatregelen wel verder wilde. De eerste actie was nog de uitstaande penalty die onberispelijk door Adney werd binnengeschoten voor de gelijkmaker, 1-1. Zou ASWH dan nu alsnog orde op zaken stellen? Het antwoord was nauwelijks een minuut later duidelijk. Kort na de aftrap een RVVH aanval via de linkerkant en die deed de bal belanden precies tussen een verdediger en de keeper. Beiden grepen onvoldoende in waardoor de bal voor de voeten viel van de gretig profiterende Pires Tavares die onder luid gejuich de stand op 2-1 bracht. Daarna nog een lange en spannende slotfase met in totaal ruim 12 minuten toegevoegde tijd. ASWH drong wel aan maar ontbeerde de echte stootkracht om de hardwerkende en strijdende Ridderkerkers op de knieën te krijgen. Gevaar ontstond nog wel uit enkele corners maar echte kansen bleven eigenlijk uit. Sterker nog in de omschakeling waren de Ridderkerkers misschien wel net zo gevaarlijk. Gescoord werd er niet meer en toen scheidsrechter de Waard dan eindelijk affloot was de verrassing daar. RVVH versloeg ASWH en bewees daarmee dat in deze afdeling iedereen van iedereen kan winnen. 

RVVH – ASWH 2-1 (0-0)

47. Stolk 1-0
81. Adney 1-1 (strafschop)
82. Pires Tavares 2-1

Scheidsrechter P.A. de Waard gaf gele kaarten aan Adney (ASWH) en Moreno (RVVH).

Opstelling RVVH:

Kortstam, Proost, Eggers, Steketee, Niamut, Merencia, Alberto (64. De Witte), Dos Santos, Blij (64. Pires Tavares), Stolk (83. Verhaar) en El Yakoubi (89. Moreno).

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.