menu Home
Sport

Handballers verdienen slim de winst

Paul | 5 november 2023

door Hans Muntz

Door het in de laatste 2 minuten slim te spelen werd de dik verdiende winst met 23-24 op Ventura 2 binnen gehaald. Maar liefst vijf afwezigen, ziek en blessures, een zaal waarin niet met hars gespeeld mag worden en een solist als scheidsrechter. Met andere woorden de start van een lastige wedstrijd.

Het was een vervelende eerste helft. Saturnus had een moeilijke start, Een wedstrijd zonder klevende middelen is altijd even wennen en als dan ook de scheidsrechter soms meer ziet van de gasten uit Ridderkerk, dan is de toon gezet. Saturnus werkte hard, maar zag Ventura toch een kleine voorsprong nemen. Aanvallend kwamen de Ridderkerkse schutters niet uit de verf. Toen er vlak voor de rust ook nog eens twee tijdstraffen tegelijk vielen konden de Schiedammers een 15-11 voorsprong laten optekenen. Ondanks de achterstand zag coach Remco de Jong toch een collectief dat er alles aan deed om een goed resultaat te behalen. Gedurende de tweede helft kreeg de ploeg loon na hard werken. Het kroop dichterbij. Geheel verdiend stond de ploeg twee minuten voor tijd op voorsprong. Waar het vroeger nog wel eens mis ging hield de ploeg het koppie erbij. Lange aanvallen en slim verdedigen. De tijd stopte na 30 minuten en de winst was met 23-24 binnen.

De Jong complimenteerde zijn ploeg met deze verdiende overwinning. “Ondanks dat het ons op diverse gebieden niet mee zat, waren we collectief sterk.” Zaterdag wordt er weer in de eigen hal gespeeld. Op de elfde van de elfde komen de Brabanders van Groene Ster 2 om 20.30 uur op bezoek. Het kan dus een gezellige avond worden.  

Richard van Dijke scoort, foto Ruud de Jong.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.