menu Home
Sport

Handballers laten zich in de luren leggen

Paul | 23 oktober 2023

door Hans Muntz

De handballers van Saturnus’72 hebben zich in de laatste twee minuten in de luren latten leggen door Hercules 3. De geroutineerde ploeg uit Rijswijk haalde alsnog de volle winst binnen met 19-18.

Saturnus kwam goed uit de startblokken. De ploeg kwam dan weliswaar op een kleine achterstand, maar geen moment leek het erop dat er krachtsverschil was. Het werd een wedstrijd van twee aan elkaar gewaagde ploegen. Bij rust stond het 11-12 in het voordeel van Saturnus’72. Ook in het tweede bedrijf was het een prima wedstrijd. Saturnus bouwde de voorsprong iets uit (14-16) maar kon de genadeklap niet uitdelen. De geroutineerde tegenstander, met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar, deed wat het de hele wedstrijd al deed. Buiten het zicht van scheidsrechter Zeldenrust kleine overtredingen maken om Saturnus uit haar spel te halen. Ze maakte sluw gebruik van het feit dat er ditmaal maar één scheidsrechter binnen de lijnen stond in plaats van een koppel. Met nog twee minuten op de klok werd het 18-18. In die laatste 120 seconden deed Hercules het slimmer en sleepte een 19-18 overwinning uit het vuur.

Coach Remco de Jong sprak van een hele zure nederlaag. “In tegenstelling tot de vorige wedstrijden prima gespeeld. We zijn in opgaande lijn. Maar ik baal wel ontzettend van deze nederlaag. We hadden meer verdiend”. Zaterdag kan de ploeg zich herstellen in de thuiswedstrijd tegen Twist. Om 20.30 uur komt de tegenstander uit Vlaardingen, met twee punten uit twee wedstrijden, op bezoek in de Reyerhal bij het nog puntloze Saturnus.

Foto: Vishal Hartmans, Niels Erkelens in de aanval

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.