Slikkerveer pakt gedeelde koppositie

Paul | 15 oktober 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 14 oktober 2023 speelde Slikkerveer haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander was Fc Binnenmaas, dat nog zonder puntverlies was en ook vorig seizoen liet zien geen gemakkelijke tegenstander te zijn voor Slikkerveer.

In de openingsfase van de wedstrijd was de eerste kans voor de bezoekers, maar een schot van veraf ging naast. In de vierde minuut had Slikkerveer ook al een hele grote kans. Een voorzet van Jochem Kouwenhoven werd door Ronald Capelle prima opzij gelegd naar de vrijstaande Robert Kosten, maar op zijn schot kon doelman Botterhuis net redding brengen. Een paar minuten later ging een voorzet van Ronald Capelle net over de vrijstaande Robert Kosten heen. In de 21ste minuut leek Slikkerveer op voorsprong te komen. Ronald Capelle ondernam een rush langs meerdere tegenstanders en zette Jochem Kouwenhoven vrij voor doelman Botterhuis. Helaas ging het niet door vanwege buitenspel. Daarna kreeg Binnenmaas ook twee kansjes, maar Patrick Werkhoven hoefde nog niet in actie te komen, want alles ging over en naast. In de 29ste minuut was het wel raak voor Slikkerveer. Robert Kosten kreeg de bal aangespeeld in de zestien en schoot uit de draai hard binnen: 1-0. Twee minuten later schoot Ryan van Dongen van veraf op doelman Botterhuis, die er geen moeite mee had. De laatste kans in de eerste helft was ook weer voor Slikkerveer. Een corner van Jochem Kouwenhoven kopte Robert Kosten tegen een verdediger aan, de rebound viel voor de voeten van Boy van Reede, maar hij schoot net over.

In de tweede helft opende Slikkerveer weer sterk. Een prima één-twee tussen Ronald Capelle en Jochem Kouwenhoven werd door eerstgenoemde in de korte hoek net over geschoten. In de 53ste minuut gaf Bas Mulder een fraaie pass op Robert Kosten, die oog in oog met doelman Botterhuis kwam te staan. Helaas was de aanname iets te hard, zodat Botterhuis zich op de bal kon storten voordat Robert Kosten gevaarlijk kon worden. Drie minuten later was Robert Kosten weer goed gelanceerd. Dit keer door Jochem Kouwenhoven. Helaas mistte de kopbal via de grond kracht om doelman Botterhuis te verrassen. In de 59ste minuut kreeg Patrick Werkhoven ook zijn eerste echte werk te doen. Een vrije trap werd goed weg gestompt. Vijf minuten later profiteerde Bas Mulder van verkeerd uitverdedigen in de Binnenmaas-defensie. Hij had al gezien dat doelman Botterhuis ver voor zijn doel stond en lobte de bal keurig in de touwen: 2-0. Ruim een kwartier voor tijd maakte Mikey van der Padt zijn officiële debuut in competitieverband in het eerste elftal. In de 76ste minuut moest Binnenmaas in ondertal verder. Jannick v.d. Laan werd na een grove charge op Boy van Reede met een direct rode kaart weggezonden door de goed leidende scheidsrechter Bosschieter. Ondanks het balbezit voor Binnenmaas kreeg het amper kansjes deze wedstrijd. Ook in de het laatste kwartier waren de kansen voor Slikkerveer. Een schot van Sem Meulstee werd door Botterhuis gered. Een schot van Ronald Capelle ging in de korte hoek net over het doel. In de derde minuut van de blessuretijd leidde goed storen in de verdediging van Binnenmaas weer tot balbezit voor Bas Mulder. Ook dit keer was zijn schot, dat hard en laag was, raak: 3-0. Daar bleef het bij. Een prima overwinning van de ploeg van trainer Gijs Zwaan, dat door de overige resultaten in de competitie nu evenveel punten heeft als koploper Zwarte Pijl. Over twee weken speelt Slikkerveer voor de competitie op zaterdag 28 oktober uit bij Zwarte Pijl en dat beloofd op voorhand dus een spannende wedstrijd te worden.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Romain van Bruggen, John van Vught (72 – CJ Guzman), Thomas van Prooijen (72 – Mikey van der Padt), Jesse Ringlever, Ryan van Dongen, Bas Mulder, Ronald Capelle, Jochem Kouwenhoven en Robert Kosten (61 – Sem Meulstee).

Foto’s: Roelie ’t Jong

Robert Kosten heeft zojuist de 1-0 gescoord
Bas Mulder schiet de 3-0 binnen