Handbalsters Saturnus’72 bijna klaar voor de competitie

Paul | 15 oktober 2023

door Hans Muntz

Zondag begint de zaalcompetitie voor de dames van Saturnus’72. Zaterdag werd één van de laatste oefenwedstrijden gespeeld. Twist 2 uit Vlaardingen was de tegenstander. Het was even wennen na het eerste deel van de veldcompetitie.

In de zaal gaat het spelletje wat sneller dan op het veld en voor Saturnus was dit weer even wennen. Binnen de kortste keren had Twist de leiding genomen. Coach Renate Witsiers greep in en wijzigde de 4-2 verdediging in een 5-1 verdediging. Dit had gauw resultaat waardoor de achterstand tot 8-9 bij rust bijna kon worden ingelopen. In de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De krachten vloeide weg en in de laatste 10 minuten kon Twist alsnog de winst naar zich toe trekken. Het werd uiteindelijk een ietwat geflatteerde 14-20 nederlaag. “Er dient deze week nog wel enige arbeid geleverd te worden alvorens zondag de competitie begint. We zijn er bijna klaar voor”, zegt coach Witsiers.
Ze ziet deze wedstrijd als een goede opstap naar de eerste competitiewedstrijd om 12.30 uur bij Helius in Hellevoetsluis.