menu Home
Sport

Bolnes verliest bij SPV’81

Paul | 15 oktober 2023

door Izak Lavooij

SV Bolnes heeft zich afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd bij SPV ’81 met 4-1 te verliezen. Na een 3-1 ruststand, was het in de tweede helft niet meer bij machte om de geleden schade goed te maken.

Bolnes vertrok rond half 1 uit Ridderkerk voor de reis naar Polsbroek, een dorpje in de gemeente Lopik, waar het om kwart over 1 de knusse kantine van de dorpsclub betrad. Na een inspectie van het hoofdveld, wat goed bevonden werd, zochten de bezoekers de kleedkamer op om zich klaar te maken voor de wedstrijd.

De wedstrijd, die onder leiding stond van Wesley Slierendrecht, was nog geen één minuut onderweg, toen aanvaller Sander Koolwijk een vrije doortocht kreeg richting het doel van Devin Maasbach. De aanvaller twijfelde geen moment en bezorgde de thuisploeg zo een vroege voorsprong. Lang kon de thuisploeg hier echter niet van genieten, aangezien een minuut later een voorzet van Rene Wilting Tom Dijksman bereikte in de vijandelijke zestien. De aanvaller draaide om zijn as en schoot het leer in de verre hoek en bracht de stand zo weer op gelijke hoogte. Wéér een minuut later stond wederom Sander Koolwijk vogeltje vrij voor het doel van doelman Maasbach. De aanvaller pakte dit cadeautje uit door de 2-1 binnen te knikken. Een begin wat paste binnen de weersomstandigheden: stormachtig. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg zelfs op een 3-1 voorsprong toen de lange spits Stijn Achterberg uit de draai kon uithalen. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op.

In het tweede bedrijf schroefde Bolnes, met behulp van de wind in de rug, de duimschroeven aan en probeerde snel op zoek te gaan naar een aansluitingsdoelpunt. De kansen die het hierop kreeg werden niet benut en toen Sander Koolwijk ook nog de 4-1 wist te maken, brak het geloof in een goed resultaat.

En zo werd het een pijnlijke middag voor SV Bolnes, waarbij het de kans om de koppositie te grijpen liet liggen, nadat het de eerste nederlaag van de competitie leed. Uithuilen en over twee weken opnieuw beginnen als Moerkapelle op bezoek komt.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.