menu Home
Gemeente Nieuws

Ridderkerk start uitbetaling energietoeslag 2023

Paul | 13 oktober 2023

De gemeente Ridderkerk start vanaf eind oktober met de uitbetaling van de energietoeslag van 1.300 euro. De energietoeslag wordt eerst uitgekeerd aan Ridderkerkers waarvan we weten dat zij hiervoor in aanmerking komen, zoals mensen met een uitkering bij de gemeente.

Verantwoordelijk wethouder Edward Piena: “Op 3 oktober stemde de Eerste Kamer in met de wijziging van de Participatiewet. Enkele dagen later trad de wetswijziging in, waardoor we nu eindelijk kunnen starten met het automatisch uitbetalen van de energietoeslag. Hieronder vallen Ridderkerkers van wie we weten dat zij hiervoor in aanmerking komen, zoals mensen met een uitkering bij de gemeente.”

Ridderkerkers die de energietoeslag niet automatisch ontvangen, kunnen deze binnenkort aanvragen via de pagina ‘Energietoeslag’ op de website van de gemeente. Vanaf welke datum precies is nu nog niet bekend. Zodra dit kan, bericht de gemeente hierover actief op verschillende kanalen. Voor de aanvraag krijgen inwoners overigens voldoende tijd: ook in het eerste half jaar van 2024 kan de energietoeslag 2023 nog worden aangevraagd

Als het niet lukt om digitaal aan te vragen, kan het aanvraagformulier worden gebruikt. Dit formulier kan worden opgevraagd bij het klantcontactcentrum van de gemeente (0180) 451 234. Wie hulp nodig heeft bij de aanvraag, kan hiervoor terecht bij de Formulierenbrigade van Facet Ridderkerk, bij de sociaal raadslieden of andere organisaties in de gemeente zoals de Kledingbank, de Voedselbank en de Schuldhulpmaatjes.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.