menu Home
Gemeente Nieuws

Gastles over schoon oppervlaktewater

Paul | 13 oktober 2023

Schoon oppervlaktewater is belangrijk voor iedereen. Die boodschap kregen de leerlingen van openbare basisschool De Reijer vrijdagochtend. Tijdens de gastles ‘Water leeft!’ leerden zij over de waterwereld.

Met een schepnetje en een opdrachtenboekje waren de scholieren vrijdagochtend bij een sloot dichtbij De Reijer te vinden. Ze schepten water, keken naar de planten en beestjes in en om de sloot en maakten daar opdrachten over.

Wethouder Henk van Os deed ook mee met de les. Hij legde de leerlingen uit wat het belang is van schoon oppervlaktewater. “Zoals jullie straks gaan zien, bevat schoon water veel leven. Het zorgt ook voor een schone leefomgeving. Een plas waar je niet in kunt zwemmen omdat er blauwalg in zit, of een sloot die stinkt door dode vissen, dat vinden jullie vast niet leuk.”

De gastlessen ‘Water Leeft!’ worden in de groepen 5 tot en met 8 op verschillende Ridderkerkse basisscholen verzorgd door stichting Code Groen educatie. Natuurdocent Rob van der Drift gaf vrijdag de les. Code Groen educatie wil in samenwerking met Waterschap Hollandse Delta en gemeenten kinderen van jongs af aan bij de waterwereld betrekken.  

Foto’s: Jos Wesdijk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.