menu Home
Gemeente Nieuws

Burgemeestersontbijt in de raadzaal

Paul | 12 oktober 2023

Donderdagochtend 12 oktober ontbeten burgemeester Marco Oosterwijk en kinderburgemeester Meike Oosterwijk samen met kinderen van basisschool De Fontein.

Het burgemeestersontbijt werd gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. Ruim 200 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het burgemeestersontbijt.

Burgemeester Oosterwijk en kinderburgemeester Meike Oosterwijk openden het ontbijt. Daarna genoten ze met 46 leerlingen van de twee groepen acht van CBS De Fontein van een gezond ontbijt. Burgemeester Oosterwijk sprak met de leerlingen over gezond ontbijten: “De gemeente vindt een gezonde leefstijl heel belangrijk. Ontbijten is daar onderdeel van. Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Het geeft je energie en zorgt voor voedingsstoffen, zodat je gezond blijft.”

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft steun van productpartners, JOGG (gezonde jeugd, gezonde toekomst), de Maag Lever Darm Stichting, Gezonde School en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Foto’s: Jos Wesdijk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.