menu Home
Algemeen

Burgemeester Oosterwijk benoemt consul in de gemeente Ridderkerk voor de Oorlogsgravenstichting

Paul | 12 oktober 2023

Op 6 oktober is Coran Groenendijk, Locatiebeheerder Begraafplaatsen Ridderkerk, aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting door de heer Oosterwijk, burgemeester van de gemeente Ridderkerk.

In deze rol is de heer Groenendijk de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Ridderkerk en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Ridderkerk liggen 13 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 300 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.ย 

Foto: Gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.