menu Home
Sport

Handballers Saturnus’72 uit de beker

Paul | 11 oktober 2023

door Hans Muntz

De eerste wedstrijd van een tweeluik met H.V.O.S. ging onnodig verloren. Dinsdagavond was het voor de beker en a.s. zaterdag voor de competitie. In beide gevallen ook nog hetzelfde scheidsrechters koppel Van Adrichem / Obbens.

In tegenstelling tot de eerste competitiewedstrijd stond de verdediging als een huis, aanvallend kon de ploeg in de eerste fase echter geen potten breken. Er werd te snel de afronding gezocht en de schoten werden in het blok geschoten. Pas na 10 minuten, het stond inmiddels 0-4, kon de eerste treffer worden opgetekend. Na gelang de eerste helft vorderde kwam er meer rust in het spel en werd het verschil kleiner. In de rust (9-11) gaf coach Remco de Jong de ploeg mee dat er druk gezet moest worden en rondspelen tot er een 100% kans komt. Ondanks dat een ieder het hier grondig mee eens was bleek de uitvoering toch anders. Opnieuw veel te snel in de afronding en daarbij ook nog eens slecht in de passes. Het verschil was al gauw weer 4 treffers (14-18). Eén groot positief punt kan de ploeg worden nagegeven. Ze bleven hard werken voor een goed resultaat. Het gevolg was wel dat er met energie gesmeten werd. Het verschil werd weer kleiner (18-19), maar een voorsprong werd nooit behaald. Vijf minuten voor het einde capituleerde het leeg gespeelde Saturnus definitief. Met een 25-28 nederlaag eindigt het bekeravontuur al in de 2e ronde. Bij Saturnus ontbraken Marco van Laar, Jeffrey Keekstra, Justin Vlasblom en Lennard Huisman.
Zaterdag zal het beter moeten om de punten in huis te houden. Maar de Jong neemt aan dat er geleerd is van de fouten. “Deze wedstrijd heeft ons geleerd wat we zaterdag zeker niet moeten doen. De rust bewaren, druk zetten en wachten op de kansen. Hopelijk zijn we zaterdag ook weer compleet”, vertelde de Jong na afloop. De wedstrijd in de Reyerhal begint om 20.30 uur na de oefenwedstrijd van de dames tegen Twist (19.00 uur).

Foto: Ruud de Jong

Stefan Soeteman en Maurice van Dijken

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.