Slikkerveer geeft de club een boost op haar verjaardag

Paul | 9 oktober 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 7 oktober 2023 speelde Slikkerveer op Rotterdam-Zuid tegen LMO. De precies op deze dag 103-jarige club van het Reijerpark kreeg een mooi cadeau van haar selectie aangereikt.

In de openingsfase van de wedstrijd was het voor beide ploegen even aftasten, want de wind die de lengte van het veld stond had veel vat op lange ballen. Pas na vijf minuten spelen kon de eerste kans van de wedstrijd worden genoteerd. Bas Mulder schoot vanaf de rand van de zestien laag in de verre hoek. Keeper Smith lag echter in de goede hoek. In de dertiende minuut was Smith kansloos op een schot van Jochem Kouwenhoven, na een goede aanval over meerdere schijven: 0-1. Bas Mulder en Ronald Capelle waren de aangevers. Twee minuten later moest Ricardo Kieboom voor het eerst echt handelend in actie komen op een laag schot in de verre hoek. In de 29e minuut werd debutant Amin Latakwal vrij voor het doel bediend door Bas Mulder, maar de kopbal ging niet helemaal goed en dus naast. Een minuut later moest trainer Gijs Zwaan al zijn eerste wissel toepassen. Sem Seifi ging geblesseerd van het veld af en werd vervangen door Thomas van Prooijen. In de 31ste minuut mocht LMO dwars door het centrum van Slikkerveer doorgaan richting het doel, maar Ricardo Kieboom was een goede sta-in-de-weg en redde bekwaam. Het spel golfde met regelmaat van doel naar doel door de harde wind. Even later was het Aaron Plaizier die met een geplaatst afstandsschot keeper Smith probeerde te verschalken, maar het schot verdween in Smiths handen. Aan de andere kant had Ricardo Kieboom het ook druk, maar met twee goede reddingen op rij hield hij de voorsprong intact. Amin Latakwal werd ook nog een keer in stelling gebracht, maar zijn schot ging naast. Ook LMO schoot nog een keer naast, zodat de rust bereikt werd met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft was nog maar net op gang toen Ronald Capelle het op zijn heupen kreeg op de linkerflank na een prima pass van Bas Mulder. Op snelheid flitste Ronald de zestien in en schoot verwoestend hard de bal via de onderkant van de lat in de touwen: 0-2. Keeper Smith heeft hem naar alle waarschijnlijkheid alleen maar gevoeld en niet gezien. Daarna liet Slikkerveer onbewust het initiatief bij LMO, dat ook kansen kreeg. Een hard schot vanaf zo’n 35 meter wist Ricardo Kieboom knap over te tikken. In de 68ste minuut zag Jochem Kouwenhoven zijn schot net voorlangs gaan. Twee minuten later werd een inzet van Ronald Capelle in de korte hoek maar net naast getikt. Acht minuten voor tijd scoorde LMO in buitenspel positie. Gelukkig werd dit terecht teruggedraaid door scheidsrechter Sinke, die daar wel veel weerstand vanuit LMO te verwerken kreeg. Als goedmakertje legde hij twee minuten later de bal op de stip, nadat Ricardo Kieboom een diepe bal onderschepte en de bal tegen de inlopende tegenstander wegwerkte, die daardoor viel. De buitenkans werd benut door keeper Mark Smith: 1-2, waardoor de slotfase nog spannend leek te worden. Met nog een paar goede reddingen van Ricardo Kieboom bleef het doel daarna schoon en bleef het bij de 1-2 stand.

Komende zaterdag 14 oktober 2023 speelt Slikkerveer om 14.30 uur thuis tegen Fc Binnenmaas, dat ook goed aan het seizoen is begonnen.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, Jesse Ringlever, Romain van Bruggen, Sem Seifi (30 – Thomas van Prooijen), Ryan van Dongen, Aaron Plaizier, Bas Mulder, Jochem Kouwenhoven, Amin Latakwal (54 – Sem Meulstee) en Ronald Capelle (81 – John van Vugt).

Foto’s: Roelie ’t Jong