Rijsoord houdt punten op het Kraaiennest

Paul | 8 oktober 2023

door Emo van Dijk

Na het verlies bij Spartaan ’20 was er maar 1 opdracht voor de “kraaien”: winnen in de thuiswedstrijd tegen Pelikaan. Met pijn en de nodige moeite werd aan die opdracht voldaan. De drie punten konden na de 2-1 overwinning worden bijgeschreven.

Gemiste penalty
Het begon allemaal zo goed voor de equipe van Johan Versluis. Al in de eerste minuut werd “Lulu” Statia onderuitgehaald in het strafschopgebied. Maar de toegekende penalty werd door Danny Haasdijk veel te slap ingeschoten. Keeper Lucas Francissen behoedde zijn ploeg voor een snelle achterstand. Rijsoord probeerde vervolgens wel alsnog de openingstreffer te forceren maar gaandeweg de eerste helft was het Pelikaan wat daar meer aanspraak op maakte. De beste kansen waren voor spits Ruben de Raad maar keeper Michael de Leeuw wist tot driemaal toe een doelpunt te voorkomen. Toch kwam die voorsprong er voor Pelikaan na een half uur spelen. Een als voorzet bedoelde bal van de voet van Tresor Anwar Nzojibwami werd door iedereen gemist en verdween ten slotte in het doel achter Michael de Leeuw. Een op dat moment verdiende voorsprong voor Pelikaan. Rijsoord probeerde voor de rust nog wel de gelijkmaker te noteren maar verder dan een buitenspelsituatie van Enrique Edomaruse kwam men niet.

Alsnog de overwinning
In de tweede helft werd de druk op het doel van Lucas Francissen groter. Pelikaan werd teruggedrongen en kwam er in de tweede helft eigenlijk niet meer aan te pas. Rijsoord had dan misschien wel een veldoverwicht, maar creëerde feitelijk geen kansen om aanspraak te maken op de gelijkmaker. Het duurde tot de 65e minuut voordat een eerste schot op het doel van Pelikaan voor enig gevaar zorgde. De gelijkmaker kwam er toch. Uit een corner rond de 70e minuut, die gedragen door de wind via de handen van de keeper en de lat, voor de voeten van Enrique Edomaruse belandde. Die bedacht zich niet en knalde de 1-1 tegen de touwen. Rijsoord geloofde weer in een goede afloop en 10 minuten voor tijd maakte Danny Haasdijk zijn gemiste penalty alsnog goed door in het strafschopgebied knap de bal te controleren en de 2-1 aan te tekenen. De tijd die restte was voor Pelikaan te kort om alsnog aanspraak te kunnen maken op de gelijkmaker en dus bleven de punten op het “Kraaiennest”. Uiteindelijk een moeizame maar voor Rijsoord noodzakelijke overwinning om verder te kunnen bouwen aan vertrouwen om in deze regionale tweede klasse een rol van betekenis te spelen.

Volgende week speelt Rijsoord tegen De Zwerver uit Kinderdijk. Deze ploeg, net als Rijsoord vorig jaar gedegradeerd uit de eerste klasse, heeft nog geen punten kunnen behalen en zal er alles aan willen doen om dat tegen Rijsoord dan maar te veranderen. Een mooie taak voor de technische staf om de ploeg weer op scherp te zetten om de punten  mee terug te nemen naar Rijsoord.