menu Home
Sport

Matig Bolnes wint ruim van Rijnstreek

Paul | 8 oktober 2023

door Izak Lavooij

Bolnes heeft afgelopen zaterdag een ruime overwinning geboekt op vv Rijnstreek. Na een 1-0 ruststand wisten de Ridderkerkers uiteindelijk met 7-2 te winnen van de laagvlieger in de vijfde klasse B.

Op het sfeervolle hoofdveld, waar de gemeente Ridderkerk deze week besloot om de drainage een handje te helpen door overal gaten te prikken in de grasmat, floot scheidsrechter Haasnoot om half drie voor het beginsignaal.

In de openingsfase van de wedstrijd combineerde Bolnes er lustig op los en kreeg het al snel een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer. Kansen voor Tom Dijksman, Nick van Duuren en Izak Lavooij werden echter niet benut, waardoor een vroege voorsprong uit bleef. Aan de eigen zijde moest doelman Devin Maasbach tweemaal handelend optreden toen Rijnstreek-aanvaller Ringo van den Berg ontsnapte aan de buitenspelval. Het was wachten tot de 30ste  minuut toen een voorzet van Jailson dos Santos werd binnen gelopen door Rijnstreek verdediger Julian Tamse. Ook hierna kreeg de thuisploeg de mogelijkheid om met een grotere score de thee op te zoeken, maar het vizier stond andermaal niet op scherp.

Na tien minuten in de tweede helft gespeeld te hebben wist Boyd Rijnenberg doelman van de Vis te verschalken met een rake kopbal. Niet veel later wist de thuisploeg pas echt afstand te nemen van Rijnstreek toen Jailson dos Santos Tom Dijksman de diepte in stuurde. De spits twijfelde geen moment en bracht de 3-0 op het scorebord. Over en uit, zou je zeggen… De realiteit bleek echter anders toen Rijnstreek, door slordigheidjes in de Bolnes defensie, in de 72ste en 73ste minuut zowel de 3-1 als de 3-2 wist te maken. In de 85ste minuut kon Bolnes opgelucht adem toen Noury Mulder een voorzet van Dijksman tegen de touwen werkte. Niet veel later mocht Nourdip Ait Lachen ook nog aanleggen voor een strafschop en maakte zo de vijfde treffer voor de thuisploeg. In de slotfase wist Daley Hilkemeijer ook nog een corner binnen te knikken en maakte Rijnenberg zijn tweede van de middag en bepaalde zo de eindstand op 7-2.

Al met al maakte Bolnes het vooral zichzelf erg moeilijk deze middag, maar wist het wel te winnen. Aanstaande dinsdagavond krijgen de Ridderkerkers vv Spijkenisse op bezoek voor de BetCity Cup, waarna het op zaterdag afreist naar Polsbroek om daar aan te treden tegen de plaatselijke vv.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.