menu Home
Sport

BAR organisatie wint Intergemeentelijk volleybaltoernooi

Paul | 7 oktober 2023

door Hans Muntz

Een jarenlange traditie, het Intergemeentelijk volleybaltoernooi met o.a. (gemeente)teams uit de Drechtsteden. Ook Ridderkerk, alias de BAR organisatie, is al jaren deelnemer. In 2019 werd het toernooi in Ridderkerk gehouden en won Zwijndrecht. Corona zette een streep door de volgende edities. In juni 2023 was de winnaar van 2019 aan de beurt voor de organisatie. Door interne problemen lukte het niet om een toernooi te organiseren. Ridderkerk schoot te hulp en nam het stokje over.

Twaalf teams hebben woensdag 4 oktober hun volleybalkunsten vertoond. Hierbij was de BAR organisatie zelf met twee teams aanwezig. Het werd een geslaagde editie met 42 wedstrijden waarbij geen enkele keer de EHBO hoefde op te treden. Een compliment van de deelnemers die het een zeer geslaagde avond noemde. Wat vooraf eigenlijk niet verwacht werd, één van de BAR teams haalde de finale en stond daar tegenover Wooncompas. Deze spannende wedstrijd werd door de BAR met 25-20 gewonnen.

Voordat wethouder Fleur Stip de prijzen uitreikte bedankte ze alle deelnemers, scheidsrechters en de organisatie. “Een mooi toernooi met een verassende winnaar”.

  1. BAR organisatie                               7  Gemeente Hendrik Ido Ambacht
  2. Wooncompas                                  8  Ingenieursbedrijf Drechtsteden
  3. Gemeente Vijfheerenlanden            9  Gemeente Hardinxveld-Giessendam
  4. Gemeente Ridderkerk                     10 Smart Delta Drechtsteden.
  5. Gemeente Dordrecht                       11 Juridisch Kennis Centrum Drechtsteden 2
  6. Gemeente Zwijndrecht                    12 Juridisch Kennis Centrum Drechtsteden 1

Maar met de BAR als winnaar betekent het wel dat zij volgend jaar opnieuw voor de organisatie moeten zorgen. Hans Muntz van het organisatie comité vroeg zich dan ook af hoe dat voor de volgende editie moet. “We hadden gehoopt op een andere winnaar, zodat we de organisatie na twee keer weer konden doorgeven. Maar sportief waren we onverwacht toch weer eerste. Aangezien de BAR-organisatie volgend jaar niet meer in deze vorm bestaat is de vraag welke gemeente het toernooi wil organiseren”. Wethouder Stip kon hem gelijk geruststellen. De gemeente Ridderkerk zal de organisatie helpen het toernooi te organiseren. Gelijk zullen dan ook de Gemeenten Albrandswaard en Barendrecht worden uitgenodigd om met een eigen team deel te nemen.  

Foto: Hans Muntz, een deel van het BAR team dat de winst binnenhaalde met wethouder Fleur Stip.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.