Slikkerveer pakt driepunter tegen SSS

Paul | 2 oktober 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 30 september 2023 speelde Slikkerveer haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander was SSS uit Klaaswaal.

In de openingsfase van de wedstrijd zette Slikkerveer meteen druk op het doel van de bezoekers. In de tweede minuut bracht Ronald Capelle met een fraaie voorzet vanaf de achterlijn John van Vugt in stelling. Helaas ging de kopbal naast. In de tiende minuut was het Ronald Capelle die zijn kans zelf creëerde, door op de rand van de zestien zijn tegenstander uit te kappen en hard en hoog op doel te schieten. Jammer genoeg ging de bal net over. Twee minuten later leek Mike van Dongen de openingstreffer aan te tekenen na goed voorbereidend werk van Bas Mulder, maar de lob over de uitkomende keeper was niet voldoende voor een treffer, want een verdediger kon de bal nog net op tijd wegwerken. In de 17e minuut was het wel raak. Een voorzet van Ronald Capelle werd hard op doel geschoten door Jochem Kouwenhoven, maar doelman Abbas wist de bal te pareren. De rebound was echter een prooi voor Bas Mulder, die de bal hard door de benen van Abbas binnen schoot: 1-0.  Na een half uur spelen kreeg Mike van Dongen de bal goed aangespeeld door Ronald Capelle, maar zijn schot op doel werd tegengehouden door een verdediger, die er met zijn voet goed tussen zat. Aan de andere kant heeft Slikkerveer het verdedigend goed op orde voor rust. Een enkel schot van afstand wordt goed gepakt door Ricardo Kieboom. Bij rust blijft het 1-0.

In de eerste minuut na rust verdubbeld de goed diep gestuurde Sem Meulstee voor de 2-0. Via de binnenkant van de paal schoot hij de bal eenvoudig in de touwen. Een paar minuten later was Sem Meulstee weer dichtbij het doel van Abbas. Een voorzet van Bas Mulder kopte hij echter in de handen van Abbas. In de 55ste minuut kreeg SSS een cadeautje van scheidsrechter Van Drunen. Dennis den Haan, probeerde door drie Slikkerveerders heen te wurmen en liet zich daarbij opzichtig vallen. Hij benutte zelf het buitenkansje, waardoor het weer 2-1 werd. Vlak daarna gaf Van Drunen geel aan Ryan van Dongen en hield hem ook de rode kaart voor, omdat het zijn tweede zou zijn. Gelukkig kon dit nog tijdig hersteld worden, want het was zijn pas zijn eerste kaart van de wedstrijd. In de 68ste minuut leek Ronald Capelle alleen op doel af te kunnen gaan, maar werd er gefloten voor een overtreding in het voordeel van Slikkerveer op het middenveld. Vier minuten later mocht Ronald Capelle wel trefzeker afdrukken. Een prima pass vanaf de linkerflank werd voorbij de tweede paal goed teruggelegd door Bas Mulder op Ronald Capelle, die van dichtbij hard uithaalde en net liet bollen: 3-1. In de 82ste minuut mocht Bas Mulder aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien. Helaas voor Bas lag doelman Abbas in de goed hoek. Vier minuten voor tijd werd het duel toch nog weer spannend. Uit een corner van SSS bleef de bal in de zestien liggen en kwam voor de voet van Feni Bileti, die binnenschoot. Doelman Ricardo Kieboom had de bal niet zien aankomen omdat een speler van SSS voor zijn zicht stond in buitenspel positie en net op tijd opzij stapte. Dit werd echter door niemand gezien, zodat de treffer telde: 3-2. Na de aftrap ging Slikkerveer weer ten aanval. Sem Meulstee werd weer goed in stelling gebracht en met een bekeken schot langs de keeper verdween de bal in het doel: 4-2. In de blessuretijd schoot Nour-Eddine Bouarfa een vallende bal hard binnen, waardoor het met 4-3 op het scorebord toch nog even spannend werd. Echter er volgden geen kansen meer, zodat het 4-3 bleef.

Komende zaterdag 7 oktober 2023 speelt Slikkerveer om 15.00 uur uit bij LMO op Rotterdam-Zuid.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, Jesse Ringlever, Romain van Bruggen, Thomas van Prooijen, Ryan van Dongen, Mike van Dongen, Bas Mulder, Ronald Capelle, Jochem Kouwenhoven (71 – Sem Seifi) en John van Vugt (37 – Sem Meulstee).

Foto’s: Roelie ’t Jong