menu Home
Sport

Even wennen voor handballers Saturnus’72

Paul | 1 oktober 2023

Zonder de geblesseerden Jeffrey Keekstra en Vincent du Buisson, en ook nog een niet geheel fitte Nils Erkelens, werd zaterdag verloren bij Helius. Toch was coach Remco de Jong positief over de start van het seizoen. “Bekende probleempjes kwamen weer bovendrijven, o.a. te snel willen afronden en wat slordigheidjes, maar als die eruit zijn kunnen we echt punten gaan pakken”.

Het was even wennen. Saturnus kende een moeizame start. Met een uitgedunde opbouwrij had de ploeg moeite met de afstandsschutters van de thuisploeg. Maar naar mate de wedstrijd vorderde kregen de Ridderkerkers meer grip op de wedstrijd. Toch was het verschil bij rust nog vier treffers (15-19). In de rust was afgesproken scherper te starten en grip op de tegenstander te houden. Maar in de vaart om de achterstand zo snel mogelijk weg te poetsen kwam een oude kwaal bovendrijven. Te snel willen afronden. Het verschil liep op tot 6 treffers (18-24). Maar na ingrijpen vanaf de kant kantelde de wedstrijd en begon een inhaalrace tot 28-28. Het leek erop dat de punten alsnog mee naar huis konden. Helaas twee kleine slordigheden en het verschil was weer twee treffers. Een alles of niet poging had daarna geen resultaat met als gevolg een 29-31 nederlaag. Aan Saturnus kant werd Richard van Dijke de man van de wedstrijd. 

Op dinsdag 10 oktober speelt de ploeg in de eigen Reyerhal voor de beker tegen H.V.O.S. (20.30 uur). Dit is toevallig ook een tegenstander uit de eigen competitie die op zaterdag 14 oktober opnieuw naar Ridderkerk moet afreizen. Ook die wedstrijd begint om 20.30 uur.

Richard van Dijke op dreef, foto Ruud de Jong

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.