menu Home
Sport

Slikkerveer in laatste minuut onderuit tegen CKC

Paul | 25 september 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 23 september 2023 werd het eerste competitieduel gespeeld door Slikkerveer in het Rotterdamse Kralingseveer tegen CKC. Het was voor trainer Gijs Zwaan het eerste duel dat hij daadwerkelijk op de bank mocht plaatsnemen.

In de openingsfase van het duel werd in de stromende regen door beide teams de kat uit de boom gekeken. Pas na een kwartier spelen kon de eerste kans van de wedstrijd worden genoteerd. Sem Meulstee schoot na een goede onderschepping in de verdediging van CKC maar net over. Drie minuten later kreeg ook Ricardo Kieboom werk te verzetten. Een afstandsschot van zo’n 25 meter werd goed over getikt. In de 20ste minuut probeerde Mike van Dongen het ook van afstand. Zijn krullende bal richting de bovenhoek mistte iets aan kracht om de CKC-goalie te verrassen. Weer vijf minuten later werd een voorzet van Jochem Kouwenhoven naast gekopt door Boy van Reede. Net voor het half uur moest Ricardo Kieboom ook weer in actie komen op een schot van dichtbij, nadat de bal uit de kluts bij een CKC-speler in de voeten terecht kwam. Kieboom maakte zich voldoende breed om de bal tegen te houden. Drie minuten voor rust had Jochem Kouwenhoven Slikkerveer op voorsprong moeten en kunnen zetten. Op aangeven van Boy van Reede stond hij vogelvrij in de zestien, maar hij mistte de bal volledig. Het bleef zodoende 0-0 bij de rust.

In de tweede helft was de eerste kans voor Bas Mulder. Uit de draai schoot hij via een verdediger net naast. Na een uur spelen verscheen ook het zonnetje over het veld. Daarna kreeg Slikkerveer weer een grote kans na een fraaie combinatie tussen Ronald Capelle en Bas Mulder. Laatstgenoemde kreeg de bal terug op de rand van de zestien, maar zag zijn schot net door een verdediger naast gewerkt. Ook het eerste werk voor Ricardo Kieboom na rust deed hij voltreffelijk door een bal uit de rechterhoek naast te tikken. Met nog een kwartier te gaan werd Ronald Capelle, die in duel bij de zijlijn was, tegen de hekken geduwd. Denno Stoffels sprak de dader er op aan, maar was daarbij niet handig, want hij mocht met direct rood van de scheidsrechter vertrekken. Daarna kwam Slikkerveer door het ondertal onder druk te staan. Ricardo Kieboom redde in de 77ste minuut knap op een schot van dichtbij. In de laatste minuut van de wedstrijd trok CKC weer ten aanval. Ondanks het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter liet scheidsrechter Sulaiman doorspelen en maakte CKC de winnende 1-0. In de blessuretijd probeerde Slikkerveer het nog wel, maar het was niet bij machte om de achterstand ongedaan te maken.

Aanstaande zaterdag 30 september 2023 speelt Slikkerveer om 14.30 uur thuis op het eigen sportpark het Reijerpark tegen SSS uit Klaaswaal.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, Jesse Ringlever, Romain van Bruggen, Thomas van Prooijen (56 – Denno Stoffels), Ryan van Dongen (85 – Robert Kosten), Mike van Dongen, Bas Mulder, Ronald Capelle, Sem Meulstee en Jochem Kouwenhoven (65 – Sem Seifi).

Foto’s: Roelie ’t Jong

Mike van Dongen aan de bal
Sem Meulstee in duel

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.