Een goed begin is het halve werk, Rijsoord wint ruim van Streefkerk

Paul | 24 september 2023

door Wim de Rooij

Met een ruime overwinning heeft Rijsoord zaterdagmiddag gewerkt aan het eigen zelfvertrouwen. Bezoeker Streefkerk werd met 5-2 weggespeeld en daarmee heeft Rijsoord de eerste driepunter binnen. Een goede start in de competitie van de tweede klasse, maar wel in de wetenschap dat nog vijf andere clubs zaterdagmiddag ook de volle winst wisten binnen te halen. Zaterdag, na de uitwedstrijd tegen Spartaan ’20 zal Rijsoord pas echt weten waar het aan toe is.

De vraag was natuurlijk of Rijsoord al voldoende in vorm was om in de eerste competitiewedstrijd de toon te zetten. De wedstrijden in de bekercompetitie werden steeds beter en er werden goede resultaten geboekt. Dat zou zich nu moeten vertalen in een goede eerste competitiewedstrijd tegen een tegenstander waarvan niet al te veel bekend was. Dogokan Kulup was deze zaterdagmiddag afwezig en Casper Gerritse begin, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, op de bank. De reden hiervan was, zoals hij zelf aangaf, dat de trainer met drie snelle spitsen wilde beginnen.

Voortwarend

Rijsoord begon de wedstrijd voortvarend en drukte Streefkerk op de eigen helft terug.

Na negen minuten kon Rijsoord voor de eerste keer juichen bij een doelpunt van Enriqué Edomaruse, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Toch zou vijf minuten later de eerste treffer wel op het scorebord verschijnen. Weer was het Edomaruse, die doelman Jurian Vet wist te passeren na een prima steekpass van Danny Haasdijk; 1-0. Rijsoord kreeg loon naar werken, want de Kraaien hielden de tegenstander onder druk en bij slechts een sporadische aanval kwamen zij de middellijn over. In het doel van Rijsoord deze zaterdagmiddag Michael de Leeuw, die zijn spelers continue aan het coachen was. Altijd goed als een ervaren speler je van adviezen voorziet. En de doelman had ook alle tijd om aanwijzingen te geven, want verder was er voor hem weinig te doen. Dat veranderde na bijna twintig minuten spelen, toen De Leeuw bij een vrije schop de bal ternauwernood kon keren. Echter twee minuten later moest hij toch zwichten, toen Emilio Prins uit een strafschop de gelijkmaker mocht aantekenen. Scheidsrechter Jerry Molenaar strafte een vermeende handsbal van Timo Versteeg wel erg zwaar met een strafschop. De jonge verdediger gaf na de wedstrijd aan zijn handen continue op zijn rug gehouden te hebben en snapte toen nog steeds niet waarom de scheidsrechter een strafschop gaf. Hij zou nog de eerste helft sportief zijn revanche nemen. Echter eerst was het aan Lulu Statia om het twee doelpunt voor Rijsoord te maken. De middenvelder slalomde door de verdediging van Streefkerk en liet ook doelman Vet kansloos; 2-1. De koek was voor de rust nog niet op, want de revanche van Timo Versteeg zou nog komen. Op slag van rust kreeg Rijsoord een vrije schop te nemen en daar waar doelman Vet dacht de bal rustig te kunnen opvangen was Timo Versteeg hem net een fractie voor en met een snoeihard kopbal maakte hij de derde treffer voor Rijsoord; 3-1. Het zou tevens de ruststand worden.

Druk blijven houden

Ook in de tweede helft bleef Rijsoord de druk op de tegenstander hoog houden. Er werd keihard gewerkt en de spelers gaven elkaar ook continue aanwijzingen. Na acht minuten mocht Lulu Statia zijn tweede treffer maken. Vanuit een moeilijke hoek vanaf rechts pegelde hij de bal in één keer achter doelman Vet; 4-1 Een prachtig doelpunt. En na nog eens twaalf minuten stond alweer het vijfde doelpunt van Rijsoord op het scorebord. Een voorzet van Francesco Messina werd door Anass Rachidy met een kopbal afgerond; 5-1. Streefkerk zou in de laatste minuut van de wedstrijd nog tegenscoren en dat kwam door een onachtzaamheid van Rijsoord; 5-2. Daar zou het bij blijven en Rijsoord kende, terugkijkend op de afgelopen seizoenen, een prima start met een meer dan verdiende uitslag. De supporters van Rijsoord zijn lange tijd niet zo verwend geweest.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Spartaan ’20 op het programma. De Rotterdammers wonnen hun uitwedstrijd tegen Pelikaan met dezelfde cijfers als Rijsoord. Het wordt dus een kwestie van goed opletten en de stijgende lijn vasthouden. De wedstrijd in Rotterdam begint om 15.30 uur! Technische staf en spelers worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Michael de Leeuw – Damian Muller (86. Stefan Havelaar) – Timo Versteeg – Kevin Versteeg – Vince van Nes – Chakib Lechheb (86. Ruben Augustinho) – Francesco Messina – Luvienno ‘Lulu’ Statia (66. Joël Shazad) – Enriqué Edomaruse (66. Casper Gerritse) – Danny Haasdijk – Anass Rachidy.

Foto’s: Leen Kruithof