menu Home
Gemeente Nieuws

Donckse buurt viert eeuwfeest

Paul | 24 september 2023

Bewoners van de Donckse buurt vierden zaterdag feest. Dat deden ze vanwege het honderdjarig bestaan van hun huizen.

Burgemeester Marco Oosterwijk opende op de hoek van de Donckselaan en de Doncksestraat een replica van de slagboom die vroeger bij de ingang van de wijk stond. Dat deed hij samen met jonkvrouw Catharina Groeninx van Zoelen van het vlakbij gelegen Het Huys ten Donck, vanwege haar verbondenheid met de huizen, het gebied eromheen en de geschiedenis daarvan.

De Doncksebuurt markeerde de historische mijlpaal met een feestelijke dag. Het eeuwfeest werd georganiseerd door de bewoners, samen met het WijkIdeeTeam. Iedereen was welkom bij de activiteiten op verschillende locaties binnen de buurt.

Foto’s: Mladen Pikulic

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.