Slikkerveer bekert verder na 2-1 winst op Forum Sport 2

Paul | 18 september 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 16 september 2023 speelde Slikkerveer haar laatste bekerduel op het eigen Sportpark Reijerpark. Tegenstander was Forum Sport 2, dat in de reserve hoofdklasse uitkomt. Nick Geluk was bij Slikkerveer weer de coach langs de lijn, want dit was de laatste wedstrijd schorsing voor Gijs Zwaan.

Meteen al in de openingsfase liet Slikkerveer haar aanvallende intenties zien. In de vierde minuut was Sem Meulstee dichtbij de openingstreffer, maar zijn lobje over de uitkomende doelman ging over het doel heen. Drie minuten later legde Mike van Dongen de bal panklaar op het hoofd van Boy van Reede, maar zijn kopbal ging net voorlangs. Weer een paar minuten later was het Jesse Ringlever, die aan de basis van een nieuwe aanval stond. Hij bereikte Bas Mulder van achteruit. Met een listige actie verlengde hij de bal op Boy van Reede, die de bal net niet langs de uitkomende keeper wist te schieten. In de 27ste minuut kreeg Forum Sport ook haar eerste kans. Een vrije trap van afstand werd een makkelijke prooi voor Ricardo Kieboom. Twee minuten later was het Ronald Capelle die Sem Meulstee op maat bediende op de rand van de zestien. Uit de draai schoot Sem in de hoek, maar doelman Tanis tikte de bal net naast. In de 33ste minuut kreeg Ronald Capelle de bal aangespeeld rond de middenlijn. Met een slimme pass op zichzelf lanceerde hij zich in de diepte. Op snelheid versloeg hij de defensie en oog in oog met doelman Tanis schoot hij in de verre hoek binnen: 1-0. Een verdiende voorsprong, die voor rust eigenlijk uitgebreid had moeten worden. Eerst was Sem Meulstee goed in stelling gebracht door Bas Mulder, maar was zijn inzet niet krachtig genoeg. In de laatste minuut voor rust was het Ronald Capelle die goed doorging op de flank en voorzette op Sem Meulstee, maar tot tweemaal toe was keeper Tanis een sta in de weg. Daardoor bleef het bij rust op 1-0.

In de tweede helft ging Slikkerveer door met aanvallen. Sem Seifi zag zijn schot in het zijnet verdwijnen. Na vijf minuten spelen was het wel raak voor Slikkerveer. Een aanval op de rechterflank werd door keeper Tanis slecht uitverdedigd. Zijn inzet belandde precies voor de voeten van Ronald Capelle, die zich niet bedacht en haalde hard en hoog uit: 2-0. Daarna volgden nog een aantal kansen op rij voor Bas Mulder, Mike van Dongen en Sem Meulstee, maar telkens stond keeper Tanis op de juiste plek. In de 73ste minuut lag de bal ineens aan de andere kant van het veld in het doel bij Slikkerveer. De vrijstaande Navaro Gerlach schoot van buiten de zestien de bal in de linkerbovenhoek: 2-1. Het leek de wedstrijd ineens weer een stuk spannender te maken. Ricardo Kieboom moest nog een keer languit op een laag schot in de benedenhoek. Daarna kreeg Slikkerveer meerdere kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Schoten van Robert Kosten en Bas Mulder waren niet verrassend genoeg om de stand nog te wijzigen. Het bleef zodoende 2-1 voor Slikkerveer, dat daarmee alle drie de bekerwedstrijden heeft gewonnen en als winnaar van de poule door gaat in de beker.

Aanstaande zondag 23 september begint de competitie met een uitwedstrijd tegen CKC in het Rotterdamse Kralingseveer. Het duel begint om 14.45 uur.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, Jesse Ringlever, John van Vught (62 – Denno Stoffels), Thomas van Prooijen, Ryan van Dongen (77 – Aaron Plaizier), Mike van Dongen (62 – Robert Kosten), Bas Mulder, Sem Meulstee (77 – CJ Guzman), Jochem Kouwenhoven (46 – Sem Seifi) en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Ronald Capelle op weg naar de 1-0