menu Home
Sport

Smitshoek maakt na rust het verschil

Paul | 17 september 2023

door Theo Leenheer

De regioderby tussen Smitshoek en RVVH is geëindigd in een duidelijke 3-0 nederlaag voor de Ridderkerkers. Voor de rust zat er evenwicht in de wedstrijd, maar na de rust maakte de thuisclub het verschil met RVVH door afgetekend te winnen.

Voor de rust een alleszins acceptabele wedstrijd van RVVH. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en met verzorgd voetbal trachtte men de tegenstander in verlegenheid te brengen. De grootste kansen waren daarbij ook voor de Ridderkerkers maar Wessel Verhaar tot twee keer toe had geen succes. Een vrije trap van Everton Pires Tavares verdween via de buitenkant van de paal net naast. Peter Verhoeve was namens Smitshoek dichtbij een huldiging wat ook gold voor een kopbal van Jesper van den Bosch. Een logische ruststand derhalve van 0-0.

Hoe snel veranderde dat na de rust. Een kapitale fout achterin werd genadeloos en heel fraai afgestraft door de zojuist ingevallen ex-prof Ryan Koolwijk. Hij ontdeed zich van zijn tegenstanders en mikte met links succesvol in de kruising, 1-0. Daarna liep RVVH achter de feiten aan en kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Halverwege deel twee verdubbelde Ilano Silva Timas de score door in twee keer, na eerst nog een redding van Delano Kortstam, te scoren, 2-0. Daarna nog wat kansen voor de thuisclub alvorens een klein kwartier voor tijd de beslissing viel. RVVH kreeg achterin de bal niet weg en Angelo Djaniny Lopes Mendes joeg de bal in het dak van het doel voor de 3-0 eindstand. 

Smitshoek – RVVH 3-0 (0-0)

48. Koolwijk 1-0
68. Silva Timas 2-0
77. Lopes Mendes 3-0

Scheidsrechter R. Schul gaf een gele kaart van Verhaar (RVVH).

Opstelling RVVH:

Kortstam, Proost, Eggers, Boers, Dragon, Pires Tavares (75. Moreno), Niamut, Dos Santos (75. Merencia), De Jesus (53. El Yakoubi), Verhaar (64. Louter) en Stolk (75. Blij).

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.