menu Home
Sport

Rijsoord wint voorronde KNVB-bekertoernooi

Paul | 17 september 2023

door Wim de Rooij

In een onderlinge poule met Oranje Wit, Papendrecht en Hardinxveld heeft Rijsoord zich de sterkste getoond. Nadat eerst thuis van Hardinxveld was gewonnen en in Papendrecht gelijk werd gespeeld, moest de uitwedstrijd tegen Oranje Wit in Dordrecht uitsluitsel geven over wie zich winnaar van deze voorronde mocht noemen. De Dordtenaren hadden tweemaal winst geboekt en dus moest Rijsoord na eenmaal winst en een gelijkspel winnen om deze voorronde op haar naam te kunnen schrijven. Want bij verlies en winst van Papendrecht zou Rijsoord ook zomaar van verdere deelname uitgesloten kunnen zijn. Dus nog niets was zeker. Saillant detail is dat beide ploegen elkaar ook in de komende competitie, die zaterdag van start gaat, gaan ontmoeten.

Lulu Statia moest voor de wedstrijd verstek laten gaan vanwege een lichte blessure. De technische staf wilde geen risico lopen in verband met de aanstaande start van de competitie. Leuk was het om te zien dat oud-speler van Rijsoord Robbie van der Veen assistent-trainer bij Oranje Wit is geworden. Het was een leuk weerzien. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter John van der Meulen.

Natuurlijk was de hamvraag deze zaterdagmiddag hoe de krachtsverhoudingen zouden zijn en dit zou een mooie test zijn voor de komende competitie. Na twintig minuten kon toch wel gesteld worden dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De thuisploeg was wat meer aanvallend, maar Rijsoord stond verdedigend goed opgesteld, waardoor er door Oranje Wit nauwelijks kansen konden worden gecreëerd. Het was zelfs Rijsoord dat een eerste goede kans kreeg, toen Francesco Messino over rechts kon doorgaan, maar zijn inzet stuitte op doelman Jasper Harmans van Oranje Wit. Nog een aantal minuten weer een goede aanval over rechts, toen verdediger Damian Muller kon opstomen en een goede voorzet kon afgeven. Echter de voorzet kon niet worden afgerond. Rijsoord verdedigde in die periode goed, er werd keihard gewerkt en in het veld communiceerden de spelers ook met elkaar. Dit team heeft de laatste weken duidelijk stappen voorwaarts gemaakt. Met nog een klein kwartier te spelen kwam er dan toch een kans voor de thuisploeg, toen Raul Louwman in kansrijke positie kon uithalen. Doelman Michael de Leeuw redde voortreffelijk.

Zelfde beeld

Na de rust eigenlijk eenzelfde beeld van de wedstrijd. Alleen wel dan met het verschil dat al na twee minuten Rijsoord op voorsprong was gekomen door een doelpunt van Danny Haasdijk. Vanaf rechts schoot hij de bal strak in de verre hoek en doelman Harmans was kansloos; 0-1. Oranje Wit zette daarna alles op alles om minimaal gelijk te komen en daardoor als winnaar uit deze voorronde voor het bekertoernooi te komen. En er kwamen wel kansen, alleen wist de thuisploeg daar maar moeilijk mee om te gaan. Eerst was het Job de Geus, die na een uitval zijn schot op de paal zal belanden. En nog eens een paar minuten later een prima schot van Stephan Kruithof, maar ook nu weer redde Michael de Leeuw uitstekend. Oranje Wit probeerde het wel, maar had geen geloof in eigen kunnen en daarentegen verdedigde Rijsoord met de gebroeders Versteeg in het centrum en de snelle vleugelverdedigers Damian Muller en Vince van Nes uitstekend.

Rijsoord kon terugzien op een uitstekende wedstrijd met een mooi resultaat. Volgende week start de competitie met de thuiswedstrijd tegen Streefkerk. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur.

Opstelling: Michael de Leeuw – Damian Muller – Timo Versteeg – Kevin Versteeg – Vince van Nes – Chakib Lechheb (64. Joël Shahzad) – Francesco Messina (76. Ruben Augustinho) – Danny Haasdijk – Dogukan Kulup – Casper Gerritse (64. Enriqué Endomaruse) – Anass Rachidy.

63 Nr 6 na goede aanval met een schot. MdL redt weer voortreffelijk. Kort daarna weer een aanval, maar het schot gaat jammerlijk naast. OW krijgt wel de kansen maar weet er niet mee om te gaan.

Foto: Leen Kruithof

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.