Slikkerveer verslaat ook Zevenhoven in de beker: 2-1

Paul | 10 september 2023

door Arjan ’t Jong

In het tweede bekerduel speelde Slikkerveer op zaterdag 9 september 2023 thuis op het eigen Reijerpark tegen Zevenhoven. Een tegenstander, dat net als Slikkerveer, de eerste bekerwedstrijd had gewonnen. Onder tropische omstandigheden werd de wedstrijd gestart. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van lid van verdienste Jan Pool. Ook speelde Slikkerveer met rouwbanden.

In de openingsfase hadden de bezoekers al snel op voorsprong kunnen staan, maar gelukkig stond het vizier van Nick Mooren vandaag niet op scherp. In de eerste minuut schoot hij naast en in de zevende minuut schoot hij oog in oog met de uitkomende Patrick Werkhoven voorlangs. In de twaalfde minuut was het bij de eerste kans voor Slikkerveer meteen raak. Bas Mulder werd op de rand van de zestien goed aangespeeld, na een kap en een draai speelde hij zichzelf vrij om uit te halen. De bal verdween precies in de verre hoek het doel in: 1-0. In de 20ste minuut dacht Ronald Capelle de voorsprong te verdubbelen, maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd de goal vanwege buitenspel geannuleerd. Na de eerste drinkpauze werd Jochem Kouwenhoven goed in stelling gebracht door Sem Meulstee, maar zijn schot in de korte hoek werd door goalie Van Heertum over gewerkt met zijn voeten. Daarna kopte Mooren langs de goede kant van de paal van Slikkerveer. In de 35ste minuut bereidde Mike van Dongen en Jochem Kouwenhoven een aanval voor op de rechterflank. In het centrum van de aanval werd Sem Meulstee in stelling gebracht, maar zijn schot ging via een verdediger over het doel. Een paar minuten later dacht Slikkerveer weer tot scoren te komen. Dit keer liep de vanuit buitenspel teruglopende Bas Mulder blijkbaar in de baan van de bal, want Sem Meulstee, die vanaf de eigen helft vertrokken was, scoorde weliswaar wel, maar het feestje ging vanwege het vlagsignaal niet door. Tussendoor hadden de bezoekers meerdere kansen, maar kwam er geen bal tussen de palen terecht. De laatste kans voor rust was voor Ronald Capelle. Hij werd goed diep gestuurd, maar oog in oog met de uitkomende keeper schoot hij voorlangs.

In de tweede helft was het na drie minuten al raak voor Slikkerveer. Jochem Kouwenhoven werd goed aangespeeld net voorbij de tweede paal. Waar de defensie een voorzet verwachtte nam Jochem alle tijd om de bal in de verre hoek binnen te laten vallen. Een keurige goal: 2-0. In de 59ste minuut leek Boy van Reede uit een corner van Ronald Capelle te scoren bij de tweede paal. Helaas stond de knie van Van Heertum net op de goede plek, om de bal tegen te houden, zonder dag hij het zelf wist. Drie minuten later mocht Ronald Capelle aanleggen voor een corner op de linkerflank. Ook nu weer werd Boy van Reede gevonden, maar ging zijn schot verdween net over de kruising. In de 73e minuut werd Bas Mulder op de linkerflank diep gestuurd. Hij leek tot een schot op doel te komen, maar zijn schot ging net over. In dezelfde minuut stoomde Sem Meulstee op over de flank, maar verdween zijn schot in het zijnet. Een paar minuten later Schoot Sem Meulstee in de korte hoek, maar kon keeper Van Heertum nog net met de voet redding brengen. Zeven minuten voor tijd mocht Boy van Reede aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot werd door doelman Van Heertum uit doel getikt. De laatste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Een voorzet vanaf de rechterflank werd echter door een Slikkerveerse verdediger in eigen doel gewerkt: 2-1. Dat betekende ook meteen de eindstand van deze wedstrijd.

Komende zaterdag 16 september speelt Slikkerveer haar laatste bekerduel thuis op het Reijerpark om 14.30 uur tegen Forum Sport 2.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Denno Stoffels (46 – Thomas van Prooijen), John van Vugt, Ronald Capelle, Mike van Dongen, Jesse Ringlever, Robert Kosten (46 – Ryan van Dongen), Sem Meulstee (85 – CJ Guzman), Bas Mulder (77 – Daanyal van der Wiel) en Jochem Kouwenhoven (63 – Sem Seifi).

Foto’s: Roelie ’t Jong