menu Home
Sport

Rijsoord speelt gelijk tegen eersteklasser Papendrecht. Wedstrijd met twee gezichten

Paul | 10 september 2023

door Wim de Rooij

In de tweede wedstrijd van het nog prille bekertoernooi moest Rijsoord het in Papendrecht opnemen tegen de in de eerste klasse uitkomende gelijknamige ploeg. De eerste wedstrijd had Rijsoord van Hardinxveld gewonnen en verloren de Papendrechters van het Dordtse Oranje Wit. Na tweemaal drie kwartier stond er een 1-1 stand op het bord en daarmee zal Rijsoord zeker niet tevreden geweest zijn. Na een prima eerste helft volgde er een aanzienlijk mindere tweede. En in de eerste helft liet Rijsoord de kans liggen door naar 2-0 uit te lopen omdat een terechte strafschop werd gemist.

De tropische omstandigheden maakten het de spelers niet echt makkelijk en scheidsrechter Nihat Babat zorgde met drinkpauzes dat de spelers genoeg vocht binnenkregen. De reservebank stond pal in de brandende zon en dat deed de reservespelers besluiten om bij de Rijsoordsupporters in de schaduw op de tribune plaats te nemen. De technische staf van Rijsoord bleef in de zon zitten. Assistent van scheidsrechter Babat was deze zaterdagmiddag Piet Klootwijk, een man met een enorme ervaring als scheidsrechter en die het afgelopen seizoen zo’n honderd wedstrijden voor de jeugd van Rijsoord floot.

Papendrecht begon voortvarend en het was Justin Beemsterboer, die al na vijf minuten een goede eerste kans kreeg. Hij speelde zich vrij, maar vond bij zijn schot doelman Michael de Leeuw op zijn weg. Hierna brak een goede periode voor Rijsoord aan. Er waren goede combinaties en Rijsoord viel regelmatig aan. Anass Rachidy speelde goed op links, alleen de goede voorzet ontbrak nog. Rijsoord zou na ruim twintig minuten op voorsprong komen. De aanvallen van de thuisploeg werden al in een vroeg stadium gestoord en ditmaal door Casper Gerritse en Luvienne ‘Lulu’ Statia. De laatste bereikte Enriqué Edomaruse en die liet doelman Roy Rijntjes kansloos; 0-1. Nog eens vier minuten later kreeg Rijsoord de kans om de voorsprong te verdubbelen. Weer werd een aanval van Papendrecht al in een vroeg stadium gestoord en nu was het Danny Haasdijk, die bij de achterlijn de bal kon bemachtigen. Doelman Rijntjes duwde de aanvaller van Rijsoord daarbij omver en scheidsrechter Babat was onverbiddelijk; strafschop. Haasdijk ontfermde zich over dit buitenkansje, maar vond de doelman van Papendrecht op zijn weg en dus geen doelpunt. Rijsoord speelde in deze periode van de wedstrijd uitstekend, hard werken en al in een vroeg stadium storen. Papendrecht kwam nauwelijks aan aanvallen toe.

Omgekeerd

Na de thee een heel andere wedstrijd en Papendrecht vloog uit de startblokken in een poging zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren. Rijsoord kon daarentegen in die fase van de wedstrijd niet meer de vuist maken zoals in de eerste helft. Na bijna een kwartier werd er tweemaal gewisseld en ook in de verdediging van Rijsoord. De organisatie was nog niet op orde en van dat moment maakte Justin Beemsterboer dankbaar gebruik; 1-1. Papendrecht probeerde door te drukken, maar creëerde geen echte kansen en Rijsoord kon af en toe weer het niveau van de eerste helft halen. Toch was de thuisploeg nog het dichtst bij een treffer, toen bij een uitval na een afgeslagen corner Djerrel Saffignani oog in oog met doelman Michael de Leeuw kwam te staan. De laatste redde voortreffelijk en met nog een acht minuten extra aan blessuretijd en drinkpauzes floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

In Hardinxveld won Oranje Wit met 3-4 na met 3-1 achter te hebben gestaan. De Dordtenaren hebben nu dus zes punten en Rijsoord vier. Papendrecht heeft één punt en Hardinxveld staat met lege handen. Volgende week maken Oranje Wit en Rijsoord uit wie zich de winnaar van deze bekercyclus mag noemen. De wedstrijd in Dordrecht begint om 15.00 uur.

Opstelling: Michael de Leeuw – Damian Muller – Timo Versteeg (63. Stefan Havelaar) – Kevin Versteeg – Chakib Lechheb – Luvienno Statia (88. Vince van Nes) – Enriqué Edomaruse (46. Joël Shahzad (83. Ruben Agostinho)) – Danny Haasdijk – Casper Gerritse (63. Francesco Messina) – Dogukan Kulup – Anass Rachidy.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.