menu Home
Sport

De eerste drie (doel)punten voor RVVH zijn binnen

Paul | 10 september 2023

door Theo Leenheer

RVVH heeft de eerste drie (doel)punten van dit seizoen binnen. Het Rotterdamse VOC werd met 3-2 (rust 1-0) verslagen, waar een hogere uitslag zeker had gekund en wellicht had gemoeten. Een riante 3-0 voorsprong ging in de slotfase bijna nog verloren.

RVVH begon goed en met verzorgd voetbal werden verschillende kansen bij elkaar gespeeld, maar vooral Guytano dos Santos had in de beginfase het vizier onvoldoende scherp staan waardoor zijn inzetten helaas zonder succes bleven. Aan de andere kant moest RVVH goalie Delano Kortstam handelend optreden na een inzet van Nico van Mechelen Canuto. RVVH bleef ondertussen goed voetballend overeind met een dreigende Shamir de Jesus op rechts maar verzuimde echt toe te slaan. Tot op slag van rust Gino Stolk daar verandering in bracht en met een schuiver in de verre benedenhoek de 1-0 ruststand op het bord zette.

Na de rust ging RVVH hiermee door. Jessie Proost kreeg een kans na een combinatie met Wessel Verhaar, maar keeper Andu Blokland redde. Everton Pires Tavares zette Verhaar, spelend tegen zijn oude club, vrij maar die treuzelde net te lang. Uit de daaruit voortvloeiende corner kopte Verhaar goed in maar kon op de doellijn redding worden gebracht. Bas van der Storm kreeg namens VOC een kans maar Kortstam redde bekwaam. Dos Santos kopte namens de Ridderkerkers vervolgens de bal maar net voorlangs. Een dik kwartier voor tijd was daar dan toch de verdiende verdubbeling. De ingevallen Mohamed el Yakoubi bereikte vanaf de rechterkant in het centrum Verhaar die resoluut uithaalde en de keeper kansloos liet, 2-0. Zes minuten later leek het gespeeld toen Stolk van rechts Dos Santos in het centrum vond voor de 3-0. RVVH ging aan het wisselen en leek daarmee de wedstrijd rustig uit te spelen. Niets bleek minder waar toen de ingevallen Sebastian Quispel een fout achterin bij RVVH genadeloos afstrafte, 3-1. Vijf minuten voor het officiële einde werd het ook nog eens 3-2. Wederom Quispel kopte tegendraads een voorzet van rechts binnen. Een benauwde slotfase volgde voor RVVH, waar de 3-3 zeker in de lucht hing maar ook de 4-2 nog had gekund. Beide gebeurde niet, waardoor de Ridderkerkers blij en ook wel gelukkig de eerste driepunter noteerde in de vierde divisie. Op basis van het vertoonde spel zeker verdiend te noemen, alleen het scoren van goals uit de gecreëerde kansen kost best wat moeite en brengt je bijna nog in de problemen als het in de slotfase dan nog billen knijpen wordt.

RVVH – VOC 3-2 (1-0)

43. Stolk 1-0
73. Verhaar 2-0
79. Dos Santos 3-0
82. Quispel 3-1
85. Quispel 3-2

Scheidsrechter R. Meilink gaf gele kaarten aan J. van der Loo, Sequeira, Wigmans en W. van der Loo (allen VOC) en aan Proost (RVVH).

Opstelling RVVH:

Kortstam, Louter (81. Kusters), Boers, Steketee, Niamut, Pires Tavares (69. Dermedjan), Proost, Dos Santos (81. Eggers), De Jesus (58. El Yakoubi), Verhaar en Stolk (81. Blij).

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.