menu Home
Sport

Competitie handballers Saturnus’72 weer van start.

Paul | 4 september 2023

door Hans Muntz

Zaterdag 9 september gaat de competitie voor de handballers van Saturnus’72 weer van start. Vanaf 10.00 uur is er op het Reyerpark een knallende seizoenopening. Naast diverse competitiewedstrijden is er ook aandacht voor Beach handbal en zijn er ook oefen/demonstratie wedstrijden. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de handbalsport.

Dames senioren.

De dames komen dit seizoen uit in de tweede klas van de zaalcompetitie. Het midweekse team speelt in de eerste klas. In aanloop naar de zaal wordt er ook nog gespeeld in de veldcompetitie. Deze wedstrijden worden gebruikt als veredelde oefenwedstrijden. Het is zelfs mogelijk deze veldwedstrijden af te werken in de zaal. Dylan Muller traint de dames en Renate Witsiers coacht de ploeg. Tino Bos zit bij het midweeks team op de bank. Renate Witsiers vertelt; “Na de ontvlechting van Drechtsteden moesten we opnieuw beginnen met het samenstellen van de damesselectie. Al gauw bleek dat we voldoende kwaliteit hebben om in de tweede klas uit te komen. Blijft natuurlijk altijd lastig als je spelers kwijtraakt, maar daartegenover staat de komst van spelers uit het voormalige Dames junioren A team. Indien nodig schuiven er ook spelers door vanuit het midweekse team. Ik merk binnen de ploegen een groot enthousiasme. Ook binnen de club zelf hangt weer veel energie in de lucht. Ik heb er zin in.” De eerste wedstrijd is zaterdag 9 september om 17.30 uur tegen Saturnus Leiden.

Heren senioren.

Het vorige seizoen ging bij de Drechtsteden heren uit als een nachtkaars. Diverse blessures en het tussentijds vertrek van de trainer zorgde voor een lage klassering. Dit jaar staat de selectie onder de leiding van de trainers Mark Tikkel en Stefan Soeteman. Ook zij moesten opnieuw beginnen met het samenstellen van de selectie. Mark heeft zijn sporen o.a. verdiend bij U.S. in Amsterdam. Stefan speelt al jaren in Ridderkerk en heeft zich naast het spelen ontwikkeld in het trainersvak. Op de bank gaat Remco de Jong fungeren als coach terwijl Marco Bakema teamleider is. Sven Stok, de laatste wedstrijden van vorig seizoen de interim coach, gaat het weer proberen binnen de lijnen. De voormalige topkeeper is de laatste twee seizoenen niet binnen de lijnen geweest wegens blessureleed. Dit seizoen gaat Sven Stok weer als speler aan de slag. “Ik train volop mee en wil ook alle oefenwedstrijden meespelen. Daarna kan ik zien of het verantwoord is om ook in competitie verband weer aan de slag te gaan”, verteld Sven. Net als Renate Witsiers is ook Remco Jong enthousiast. “We hebben voldoende kwaliteit om ons dit seizoen te handhaven. Misschien zit er nog wel meer in, de technische leiding heeft een serieus plan ontwikkeld voor de toekomst. Hierbij wordt al over dit seizoen heen gekeken. Maar eerst maar eens starten met dit seizoen” vertelt Remco. De heren spelen hun eerste oefenwedstrijd zaterdag 9 september om 16.00 uur in de eigen hal tegen Savosa.

Renate en Remco, op naar een nieuw seizoen.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.