Slikkerveer begint beker met 0-2 overwinning bij Wilhelmus

Paul | 3 september 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 2 september 2023 speelde Slikkerveer haar eerste bekerduel in Den Haag tegen Wilhelmus. Op de bank pakte Nick Geluk zijn rol als coach weer op, want trainer Gijs Zwaan is nog voor de bekerwedstrijden geschorst. In de selectie ontbraken een aantal spelers en ook Thomas van Prooijen moest in de warming up afhaken. Daarom werd het een middag met Sem Meulstee, Jochem Kouwenhoven en Ricardo Kieboom een flink aantal debutanten in de officiële bekerwedstrijden.

Meteen al in de openingsfase liet Slikkerveer zien, dat het aanvallende intenties had. Jochem Kouwenhoven kreeg de eerste kans voor Slikkerveer in de derde minuut, maar zijn schot vanaf de rand van de zestien werd door een verdediger tegen gehouden. In de dertiende minuut kreeg Sem Meulstee de kans om de bal in de touwen te jagen, maar een voetje van de Wilhelmus-doelman voorkwam dat. Rond de 20e minuut ging een puntertje van Bas Mulder ruim naast. Na een half uur spelen was het wel raak. Een corner vanaf de linkerflank van Ronald Capelle werd in het centrum van de aanval hard binnengekopt door Boy van Reede. Via de kruising verdween de bal in het doel: 0-1. Zeven minuten later leek Denno Stoffels de bal te verspelen op het middenveld, maar dankzij goed doorzetten veroverde hij de bal terug en stuurde hij Ronald Capelle diep. Met een pass op maat werd Sem Meulstee bereikt in het centrum van de aanval, die sneller was dan zijn tegenstander en oog in oog met de doelman slim langs de uitkomende keeper binnen schoot: 0-2. In de laatste minuut van de eerste helft leek Slikkerveer er nog eentje binnen te kunnen schieten, maar meerdere inzetten op rij werden op de doellijn gestopt door de defensie van Wilhelmus.

In de tweede helft speelde Slikkerveer wat minder aanvallend en dat zorgde ervoor dat Wilhelmus wat meer in de wedstrijd kwam. Een aantal schoten van buiten de zestien waren een makkelijke prooi voor Ricardo Kieboom. In de 55ste minuut werd Ronald Capelle van achteruit goed weggestuurd op de linkerflank. Zijn voorzet belande net voorbij de tweede paal bij Sem Meulstee, die met een halve omhaal richting het doel schoot. Een verdediger kon de bal tot corner verwerken. In de 66ste minuut zette de ingevallen debutant Daanyal van der Wiel goed voor op Sem Meulstee voor het doel. Met drie tegenstanders om zich heen kon hij toch nog op doel schieten, maar via een verdediger ging de bal naast. Slikkerveer kwam in de slotfase meer en meer onder druk te staan. Debutant CJ Guzman haalde met zijn lengte een aantal voorzetten goed weg. In de 81ste minuut moest ook Ricardo Kieboom zich onderscheiden, want met een katachtige reactie tikte hij een bal, die richting de kruising leek te verdwenen er, geweldig uit. Uit de corner die volgde schoot Wilhelmus nog op de lat en ook de laatste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Uit een corner die rechtstreeks op doel werd geschoten stond Ronald Capelle zijn man op de doellijn en kopte de bal over. Zodoende bleef het bij een keurige 0-2 overwinning op Wilhelmus.

Aanstaande zaterdag 9 september speelt Slikkerveer om 14.30 uur thuis tegen Zevenhoven. Opstelling: Ricardo Kieboom, Sem Seifi, Boy van Reede, Romain van Bruggen, Denno Stoffels (Daanyal van der Wiel), Ryan van Dongen (61 – CJ Guzman), Robert Kosten, Bas Mulder (46 – Aaron Plaizier), Jochem Kouwenhoven (76 – Mitchell Drogt), Sem Meulstee en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Boy van Reede kopt de 0-1 binnen
Sem Meulstee schiet de 0-2 binnen