Rijsoord wint nipt van Hardinxveld

Paul | 3 september 2023

door Wim de Rooij

De eerste overwinning is het bekertoernooi is een feit. Zaterdagmiddag won Rijsoord nipt met 1-0 van tegenstander Hardinxveld, dat ook in de tweede klasse uitkomt. Daarmee sloot Rijsoord de eerste officiële wedstrijd winnend af. De andere wedstrijd in deze poule, tussen Oranje Wit en Papendrecht, eindigde in een 2-0 overwinning voor de Dordtenaren. Volgende week zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma en ontmoet Rijsoord Papendrecht in het gelijknamige dorp.

Voorafgaand aan deze eerste officiële wedstrijd van de v.v. Rijsoord in het seizoen 2023-2024 was er een minuut stilte in verband met het overlijden van oud-speler Hans Verschoor. Daarna kon de goed leidende scheidsrechter Ron Collé de wedstrijd in beweging zetten. Rijsoord speelde ook de eerste wedstrijd in de nieuwe shirts, zoals die afgelopen donderdagavond werden gepresenteerd. De vraag was natuurlijk wat Rijsoord haar supporters deze wedstrijden zou voorschotelen, want de trouwe aanhang was tot nu toe nog niet echt verwend met mooie wedstrijden en dito uitslagen. Maar de realiteit gebiedt ook om te zeggen dat deze wedstrijden vooral ook als oefenwedstrijden gezien moeten worden en pas eind september gaat het echt ‘los’. Vanwege diverse afwezigen om uiteenlopende redenen moest trainer Johan Versluis puzzelen om een goed team in het veld te brengen.

Magere eerste helft

De eerste helft mag oprecht matig genoemd worden, want het lukte Rijsoord niet om haar tegenstander op de eigen helft te houden. Te vaak was Hardinxveld in de aanval en moest Rijsoord deze pareren. Daarbij werd niet altijd de beste oplossing gezocht, zodat Hardinxveld daarna weer snel een nieuwe aanval kon opzetten. Toch was het Rijsoord dat na een kwartier een eerste goede kans kreeg. Danny Haasdijk zette van rechts de bal goed voor, maar Joel Shahzad schoot diagonaal over het doel. Met bijna een half uur gespeeld te hebben werd doelman Jesse Verveer van Rijsoord tweemaal getest. Eerst was het Lex de Gier, die een schot op het doel loste, en daarna Collin de Kok. Maar in beide gevallen wist Jesse Verveer zijn doel schoon te houden. Bij Rijsoord mankeerde het in die periode vooral aan de opbouw, waardoor Hardinxveld weer snel kon aanvallen. Tegen de rust rechtte Rijsoord de rug en viel het wat meer gestructureerd aan. Een goede voorzet van Joel Shahzad werd helaas niet omgezet in een doelpunt en zonder gescoord te hebben gingen beide teams naar de kleedkamer.

De tweede helft kwam Rijsoord beter uit de kleedkamer en kon regelmatig de aanval opgezocht worden. Vrij snel kwamen de Kraaien op voorsprong door een doelpunt van Casper Gerritse, die een lange voorzet van Vince van Nes koppend afrondde. Doelman Aschwin Bakema was kansloos. Na bijna een kwartier kon Rijsoord de voorsprong uitbreiden, maar een schot van Danny Haasdijk ging via de handen van de doelman van Hardinxveld en de lat weer het veld in. Hardinxveld kon er niet al teveel tegenover stellen. De bezoekers zochten wel de aanval op, maar werden niet echt gevaarlijk. Of het moet kort na het doelpunt van Haasdijk zijn geweest, maar het schot werd prima door Jesse Verveer met de voet gestopt. Trainer Johan Versluis wisselde nog enkele malen en bracht ook de tweede elftalspelers Tijmen de Beer en Michael Harding in het veld, zodat die ook nog even op het niveau van het eerste elftal konden acteren. Na zes minuten extra speeltijd blies scheidsrechter Collé de wedstrijd af en sloot Rijsoord deze winnend af.

Volgende week zaterdag speelt Rijsoord de tweede wedstrijd in de voorronde van dit bekertoernooi. De wedstrijd wordt in Papendrecht gespeeld tegen de gelijknamige club en begint om 14.30 uur.

Opstelling: Jesse Verveer – Kevin Versteeg – Vince van Nes (88. Tijmen de Beer) – Chakib Lechheb – Lulu Statia – Danny Haasdijk – Joel Shahzad (88. Michael Harding) – Stefan Havelaar – Ruben Augustinho – Anass Rachidy – Casper Gerritse (81. Dogan Kulup).