menu Home
Gemeente Nieuws

Muzikaal genieten tijdens Klassiek op de Waal

Paul | 28 augustus 2023

De eerste editie van het openluchtconcert Klassiek op de Waal was een groot succes. Bij zonsondergang genoot het Ridderkerkse college van burgemeester en wethouders zaterdagavond, samen met honderden anderen, van een klassiek concert op de Waal.

Klassiek aan de Waal is een initiatief van vier Ridderkerkers. Op een drijvend ponton op de Waal gaf Ars Musica Orkest, samen met soliste Margreet Rietveld en onder leiding van Patrick van der Linden, een concert. Vanuit een bootje op het water of op een klapstoeltje aan de kant konden bezoekers hun hart ophalen aan het muzikale spektakelstuk en de ondergaande zon.

Burgemeester Oosterwijk opende de avond. Hij prees de initiatiefnemers van het evenement voor hun inzet. “Ik ben trots op dit private initiatief. ‘Gewoon’ een aantal Ridderkerkers die opstaan en samen met sponsoren en vrijwilligers de boel regelen. Heel mooi.”

De presentatie van de avond was in handen van Guus Bok. Na het voorprogramma door Jeugdorkest Harmonie Slikkerveer speelde Ars Musica Orkest allerlei klassieke stukken met een knipoog naar muziek van jongere tijden. De veertig muzikanten namen het publiek mee op een muzikale reis. De avond werd afgesloten met een klassieke versie van het Ridderkerklied. Dankzij de steun van sponsors was Klassiek op de Waal gratis bij te wonen.

Foto’s: Jos Wesdijk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.