Verdienstelijk debuut voor RVVH tegen Capelle

Paul | 27 augustus 2023

door Theo Leenheer

RVVH begon de competitie in de vierde divisie B thuis tegen titelpretendent Capelle helemaal niet verkeerd. De gepromoveerde Ridderkerkers waren zeker niet de mindere in de wedstrijd, maar stonden na afloop toch met lege handen.

De eerste fase was lastig voor RVVH. Capelle liet toen weten wie de baas was en RVVH moest duidelijk wennen. Na een goed kwartier kwam de thuisclub veel beter in de wedstrijd en lieten ze zien wel degelijk mee te kunnen voetballen. Grote kansen werden er aan beide kanten niet echt gecreëerd. Het waren meer de soms verraderlijke en verrassende afstandsschoten die de beide keepers tot enkele goede reddingen noopten. Waar een 0-0 ruststand in de maak leek, werd een corner in de blessuretijd RVVH achteraf fataal. De van rechts getrapte bal kon geheel vrij worden ingekopt door verdediger Wesley Pollemans, 0-1 en kort daarna rust.

Na de met 10 minuten verlengde rust, vanwege dreigend onweer, begonnen de gasten wel weer voortvarend in de dan stromende regen maar pikte Hercules ook weer rap aan. RVVH probeerde ijverig een bres te slaan in de sterke verdediging van de groen zwarten, maar slaagde er net als voor de rust niet in om goed uitgespeelde kansen te creëren. Eén keer halverwege deel twee verscheen de zojuist ingevallen Laurens de Witte na een mooie snelle aanval over rechts voor keeper Marc van Splunter, die met de voet redde. Daar ook Capelle hier bij RVVH achterin moeite mee had, waren het weer de schoten van afstand die voor gevaar EN goede reddingen van beide keepers zorgden. De aan beide zijden ingebrachte wissels brachten hier ook geen verandering meer in. Hoewel in de slotfase de ingevallen Fanny Waandels namens Capelle alleen voor Delano Kortstam verscheen maar naast mikte. Ook de ruime 10 minuten blessuretijd, waarin RVVH goalie Kortstam ook mee naar voren toog, bracht geen verandering meer in de stand. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 0-1 nederlaag voor RVVH, waar een gelijkspel toch zeker te rechtvaardigen was geweest. Het is echter wel een nederlaag met perspectief richting de toekomst.

RVVH – Capelle 0-1 (0-1)

45+2. W. Pollemans 0-1

Scheidsrechter M. Spoon gaf gele kaarten aan Pape, Lajce en Kassels (allen Capelle) en aan Kortstam, trainer Vink en Niamut (allen RVVH).