menu Home
Sport

Nieuwe samenwerking in het vrouwenvoetbal: RVVH en Sparta RV&AV Rotterdam wordt SVO RVVH/Sparta RV&AV

Paul | 13 augustus 2023

door Theo Leenheer

Waar meestal de wat kleinere clubs een samenwerkingspartner zoeken omdat ze alleen te klein zijn, gaan deze twee succesvolle clubs nu samenwerken om juist hun sterke punten samen te voegen. In goed overleg met beide verenigingen is gekozen voor de samenwerkingsvorm; Samenwerkende Vrouwen- en meiden Opleiding (SVO). Alle vrouwenteams zullen gaan spelen onder de nieuwe naam SVO RVVH/Sparta RV&AV.

RVVH draait al jaren in de top van het vrouwenvoetbal en heeft in het recente verleden topklasse gespeeld. Sparta RV&AV uit Rotterdam is pas drie jaar geleden met meiden jeugdvoetbal begonnen en hebben in die drie jaar veel prijzen gewonnen op het hoogste niveau. Bij Sparta was er geen kans op doorgroei, omdat er alleen maar meiden jeugdelftallen waren en RVVH had juist geen aanwas vanuit de jeugd omdat ze alleen maar vrouwenvoetbal hadden. Vandaar dat deze samenwerking is ontstaan. Een samenwerking met veel ambitie. Er is een vrouwen 1 team, een meiden onder 20 en een meiden onder 17 team.

Er wordt gespeeld en getraind op de locaties van de moederverenigingen, namelijk RVVH te Ridderkerk en Sparta RV&AV te Rotterdam.

  • Vrouwen 1 zal uitkomen in de 1e klasse en haar wedstrijden voor de competitie gaan spelen bij Sparta RV&AV op sportcomplex “Nieuw Terbregge”.
  • De MO20 zal uitkomen in de hoofdklasse en haar wedstrijden voor de competitie gaan spelen bij Sparta RV&AV op sportcomplex “Nieuw Terbregge”.
  • De MO17 zal uitkomen in de 1e klasse en zijn wedstrijden voor de competitie gaan spelen bij RVVH op sportpark “Ridderkerk”.
  • Vrouwen 1 zal de KNVB bekerwedstrijden en Rijnmond Cup wedstrijden spelen bij RVVH op sportpark “Ridderkerk”.

Onze Missie:

Het vormgeven van een beleid met als uitgangspunt, dat prestatie hand in hand gaat met het nodige plezier in de sport en welke moet leiden tot het in standhouden van een gezond SVO RVVH/Sparta RV&AV.

Algemene doelstellingen:

  • Met alle elftallen zowel de senioren als de junioren te streven naar het hoogste niveau wat sportief haalbaar is zonder het spelplezier uit het oog te verliezen.
  • Zowel speelsters, trainers als vrijwilligers kunnen zich bij SVO RVVH/Sparta RV&AV ontwikkelen.
  • Uitbreiding van de jeugdafdeling op het complex van RVVH met een MO15.
  • Zo veel mogelijk speelsters uit de jeugdelftallen opleiden om uiteindelijk in vrouwen 1 te spelen.

Sportieve doelstellingen:

  • Met vrouwen 1 z.s.m. via de topklasse naar de beloften competitie.
  • Met de jeugdteams is de 1e divisie landelijk uiteindelijk het doel voor alle jeugdteams.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.